PUKLA PETARDA NA MARAKANI: Rapsodija Zvezde protiv TSC-a, het-trik Kataija

Novosti online

30. 08. 2020. u 20:51 >> 22:54

FUDBALERI Crvene zvezde pregazili su TSC sa 5:0 na stadionu "Rajko Mitić" u šestom kolu Superlige Srbije.

ПУКЛА ПЕТАРДА НА МАРАКАНИ: Рапсодија Звезде против ТСЦ-а, хет-трик Катаија

Foto: M. Vukadinović

Sigurno da bi navijači crveno-belih voleli da im ekipa izgleda uvek ovako kao na ovoj utakmici. Posebno je briljirao Aleksandar Katai koji je od pet golova učestvovao u četiri - postigao je tri i namestio jedan.

Video se umor kod izabranika Zoltana Saba, ali to nikako ne može da bude opravdanje za visok poraz. Ima li su i oni nekoliko idelanih prilika da savladaju Borjana. Najviše su pretili Silađi, Lukić i jednom Tomanović.

Ono što može da raduje navijače šampiona Srbije je to što je od starta na terenu bio Ričmond Boaći, koji je asistirao Kataiju za treći gol. Pored toga sačuvao je nekoliko lopti. Vidi se da je napadač iz Gane željan fudbala.

Osim Kataija u strelce su se za tim Dejana Stankovića upisali mladi Željko Gavrić i Mirko Ivanić.

Meč je takođe obeležila i povreda golmana TSC-a Nenada Filipovića, koga je Boaći nehotice udario kopačkom u stomak. Čuvar mreže ekipe iz Bačke Topole nije mogao da nastavi meč pa ga je zamenio Nemanja Jorgić.

Posle ovog kola Zvezda je ostala maksimalna i ima 18 bodova, dok je TSC na 10. mestu sa osam bodova.

Crvena zvezda: Borjan - Gajić, Degenek, Milunović, Rodić - Sanogo - Gavrić, Nikolić, Ivanić, Katai - Boaći.

TSC: Filipović - Varga, Antonić, Balaž, Petrović - Stanojev, Milićević, Tomanović, Zec - Lukić, Silađi.

PRVO POLUVREME:

1. MINUT - Počela je utakmica na stadionu "Rajko Mitić". Bilo je domaćinu dovoljno 60 sekundi da šutne ka golu rivala, ali Ivanić to nije uradio kako je želeo.

5. MINUT - Nova dobra prilika za crveno-bele. Gavrić je uposlio Kataija, no Filipović je odbranio pokušaj Zvezdine desetke.

9. MINUT - Opet Katai i opet promašaj. Tukao je iskosa sa leve strane, lopta je otišla malo pored gola gostiju.

10. MINUT -  Napada Zvezda, ali gola nema. Boaći je odlično uposlio Ivanića i opet je Filipović spasao TSC.

13. MINUT - Još jednom je probao Ivanić. Šutirao je nakon odbijene lopte. Nova sjajna odbrana golmana gostiju.

16. MINUT - Prvi put je tim Zoltana Saba ozbiljnije pokušao. Udarac je uputio Jug Stanojev, ali je lopta otišla visoko preko gola Milana Borjana.

20. MINUT - Povela je Zvezda. Strelac je bio Aleksandar Katai. Oštru loptu mu je poslao Gajić, a fudbaler iz Srbobrana je šutirao iz prve levom nogom i postigao je svoj drugi gol ove sezone.

24. MINUT - Povreda golaman gostiju Filipovića. Boaći je hteo da dođe do lopte, ali je do nje pre stigao čuvar mreže TSC-a i napadač domaćih ga je udario đonom u grudi. Sreća da nije ozbiljnije povređen. Dobio je veliku rasekotinu na stomaku i nastavio je susret.

27. MINUT - Najbolja šansa za goste. Šutirao je Silađi sa nekih 15 metara iskosa, ipak na visini zadatka je bio Borjan.

28. MINUT - 2:0 za crveno-bele. Novi gol i opet Katai. Sjajnim lažnjakom se oslobodio Tomanovića, a onda udarac. Lopta je na putu ka golu zakačila Balaža i prevatila Filipovića.

32. MINUT - Ipak ne može Filipović da nastavi utakmicu. Njega među stativama menja Nemanja Jorgić.

42. MINUT - Velika prilika za goste. Tomanović je ostao sam i šutirao glavom sa pet metata, no golam Zvezde je fantastično reagovao i sprečio TSC da smanji rezultat.

45. MINUT - Malo je falilo da Katai posle prvog poluvremena postigne het-trik. Ovoga puta je ekipu iz Bačke Topole spasila stativa.

45+2. MINUT - Het-trik Kataija - 3:0. Sjajna akcija domaćih. Nikolić je centrirao, Boaći primio loptu, dodao do usamljenog Kataija, a ovaj lako savladao Jorgića.

DRUGO POLUVREME:

50. MINUT - Počelo je drugo poluvreme.

55. MINUT - Nema mnogo uzbuđenja na startu drugog dela utakmice. Igra se uglavnom na polovini TSC-a.

61. MINUT - 4:0 vodi Zvezda. Strelac je ovoga puta bio Željko Gavrić. Odlično ga je uposlio rezervista Vukanović, a mladom igraču crveno-belih nije bilo teško da pogodi gol rivala.

70. MINUT - U strelce se upisao i Mirko Ivanić. Posle tri gola i asistenciju je upisao Katai. Ivanić je šutirao sa leve strane i lopta je opet zakačila Balaža na putu ka golu, pa je na semaforu pisalo 5:0.

75. MINUT - Oprobao je udarac i Spiridonović koji je nedavno ušao u igru. Ipak, njegov pokušaj je bio lak plen za Jorgića.

80. MINUT - Đurić je probao da matira kapitena domaćih, ali ne da se gostima danas da postignu pogodak.

90. MINUT - Probao je Tomanović iz slobodnog udarca, ali bez opasnosti za Borjana. Ujedno je to bio i poslednji pokušaj na utakmici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati