ČUVENI ALBANSKI SPORTSKI KOMENTATOR VELIKI FAN ZVEZDE: Neće mi biti lako da odlučim za koga ću navijati

J. SUBIN

21. 08. 2020. u 08:10

NEĆE mi biti lako da odlučim za koga ću navijati. Veliki sam navijač Crvene zvezde, ali sada neće biti jednostavna odluka.

ЧУВЕНИ АЛБАНСКИ СПОРТСКИ КОМЕНТАТОР ВЕЛИКИ ФАН ЗВЕЗДЕ: Неће ми бити лако да одлучим за кога ћу навијати

Foto: Fejsbuk

Trenutno niko ne priča o utakmci protiv Zvezde, jer se još slavi velika pobeda protiv Dinama u Tbilisiju. Vatreni navijači FK Tirana juče ujutru u 5.00 su išli na aerodrom da dočekaju fudbalere. Tako da će pripreme za utakmicu sa crveno-belima krenuti polako, čim se završi sa slavljem.

Ovako za "Novosti" objašnjava Kosta Grilo, čuveni albanski sportski komentator i vatreni navijač Crvene zvezde, koji je pre dve godine ostao bez posla, zbog otvorenih simpatija prema reprezentaciji Srbije, na tadašnjem Mundijalu.

- O utakmici sada najviše pišu mediji u Skoplju i Prištini - priča Grilo. - Mislim da će od danas početi o Crvenoj zvezdi da se govori i u Albaniji. Sportski mediji se trenutno još time ne bave. Samo je trener Tirane, Emanuel Egbo, komentarisao oko utakmice, da je Bog uz njih. Dok je predsednik Refik Haljilji obećao 100.000 dolara za tim, ukoliko pobede Dinamo. To je bilo pre utakmice, a siguran sam da će to udvostručiti za eventualnu pobedu protiv Zvezde. Utakmica će biti na stadionu u Tirani.

Navijači Tirane spadaju među najagresivnije i najpoznatije u Albaniji, kaže naš sagovornik. Uz to, dodaje i da su oni među najvećim protivnicima partije Edija Rame.

Utakmica će biti odigrana bez prisustva publike. Ipak, Grilo nam je rekao da će on biti na stadionu, kako bi uživo mogao da prati jednu od najvažnijih utakmica, u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. I dok će verovatno glasno navijati za domaćina, gotovo je sigurno da će u sebi bodriti i Crvenu zvezdu.

NAVIJALI ZA KLUBOVE IZ SFRJ

- MNOGI ljudi u Albaniji su pre devedesetih godina bili vatreni navijači klubova nekadašnje SFRJ, kao što su Crvena zvezda, Partizan, Dinamo, Hajduk, Vardar ili Budućnost - ističe Grilo.  

- Volim Duleta Savića i zato navijam za Zvezdu. Moja generacija u Albaniji volela je da gleda fudbal, košarku ili odbojku kada su igrali timovi iz bivše Jugoslavije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

HRVATSKA BRUJI O SRBINU! Otac mu bio poznati srpski fudbaler, pa izvršio samoubistvo, a on sanja dres Dinama iz Zagreba