ŽIVIMO ZA EVROPU: Zvezda dočekuje prvaka Gibraltara na startu kvalifikacija za LŠ

Z. Ćorović

18. 08. 2020. u 08:31

NA praznoj "lepotici" i u nemoj tišini, počeće bitka za treću uzastopnu Ligu šampiona, a na startu je najlakša prepreke od četiri moguće.

ЖИВИМО ЗА ЕВРОПУ: Звезда дочекује првака Гибралтара на старту квалификација за ЛШ

Foto: M. Vukadinović

Crvena zvezda večeras (21.00, RTS, TV Arena) u nikad čudnijim okolnostima kreće u ovogodišnji evropski pohod, preko Evrope iz Gibraltara. Neće biti publike na "Marakani", danima nema ni mrvice od one fudbalske atmosfere koja se uvek stvori svuda oko nje pred međunarodne okršaje.

Da nije korone, sigurno je da bi bar 20.000 navijača došlo da podrži svoje ljubimce, iako stiže protivnik iz najslabije moguće kategorije. I bez "delija" se očekuje da izabranici Dejana Stankovića sa lakoćom, u jednoj utakmice, preskoče simpatične goste iz Gibraltara.

- Ovde smo se našli zbog Evrope. Evrope kao Evrope i Evrope kao tima. Krećemo u nešto za šta Crvena zvezda živi. Da me pogrešno ne razumete, živimo mi i za prvenstvo, ali je lepo kada se priča o međunarodnim utakmicama. Liga šampiona je jedan ozbiljan cilj, ozbiljan izazov za sve nas, radili smo proteklih mesec i nešto da bismo ušli u ovo takmičenje. Siguran sam da smo spremi, ali to moramo da pokažemo i na terenu - istakao je Stanković na jučerašnjoj konferenciji za medije.

Protivnik je anoniman, po rangu i kvalitetu ne bi trebalo da predstavlja ozbiljnu pretnju, ali Stanković ne želi da se i olako shvati.

- Nema opuštanja, pričao sam i sa momcima. Ja bih želeo samo da pristup bude onakav kakav zahteva grb Crvene zvezde i naš klub, a da ne pominjem navijače. Samo pristup da bude kako treba i mislim da možemo da idemo napred. Gledali smo Evropu, ono što smo uspeli da vidimo možda i nije prava slika, jer je kod njih sve stalo u martu. Videćemo po listi igrača da li ima nešto novo u odnosu na pre pet meseci ili ne, ali smo spremni. Mislim da on nas sve zavisi.

IVANIĆ PRVI PENALDžIJA

OD dolaska Dejana Stankovića penali su postala slaba tačka, jer je većina promašeno, poput poslednjeg Benovog na meču sa Spartakom.

- Uvek vežbamo penale. Imam poverenje u moje igrače, jer se ne plaše da preuzmu odgovornost i šutiraju. Nekad pogode, nekad ne, ali ne sumnjam u njih ni najmanje. Prvi izvođač je Mirko Ivanić. Verujem mu i šutiraće penale sve dok ne promaši - naglasio je Stanković.

Potvrdio je Zvezdin trener da će se opredeliti sa napadačku formaciju koju je uigravao na prethodne dve utakmice.

- Ben, Boaći i Tomane će biti u protokolu, ali je u ovom trenutku Ben neko ko će biti prvi špic. On će početi utakmicu. Znam da ovoga puta ne moram da razmišljam o "bonus" igračima i zato sam na slatkim mukama pri izboru prve postave.

Zadovoljan je početkom sezone a dobro je i kad malo "zaškripi" kao što je to bilo u poslednjem meču sa Spartakom (3:2).

- Imamo četiri od četiri. Poslednja utakmica protiv Spartaka je bila lepa, gde se videlo i da nešto škripi, ali bi trebalo tako da bude da bismo mogli da ispravljamo i da napredujemo iz dana u dan. To su greške koje se samo koncentracijom popravljaju. To je samo gard. Ja igračima uvek govorim da držimo gard visoko, da ne spuštamo ruke da ne bismo dobili udarac zbog kojeg možemo da odemo u nokdaun. Samo visok gard i koncentracija. Ti problemi nisu drama, ali dobro da ih ima. Bilo bi glupo da je sve perfektno, onda bi trebalo da se štipamo i kažemo - nešto ne valja, ne može da bude sve sve ovako glatko.

POLAKO SA MAKEDOM

NOVINARI na svakoj konferenciji redovno Stankoviću postavljaju pitanje dokle se došlo u pregovorima sa napadačem Makedom.

- Polako, ima baš dosta vremena, prelazni rok traje do 31. septembra, ali ne bih pričao sada o igračima koji nisu tu - "zakopčao" se ovoga puta Zvezdin trener.

Okolnosti se nisu poklopile da Zvezda preskoči prvo kolo. Srećom, dobila je rivala u prvoj rundi rivala koji će joj dobro doći za zagrejavanje, pošto je već sledeće nedelje u drugom kolu čeka mnogo ozbiljniji izazov na gostovanju u Gruziji ili Albaniji.

SASTAVI:

STADION: "Rajko Mitić". Početak: 21.00 (RTS, TV Arena). Bez navijača. Sudija: V. Činkov (Bugarska).

C. ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Pankov, Degenek, Rodić - Sanogo, Nikolić, Ivanić - Spiridonović, Katai, Ben.

EVROPA: Munjoz - Moreno, Kasado, Olivero, Sančez - Badr, Aviles, Rosa, Galjego, Vaskez - Arbelo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)