SUDAR TITANA: Ko ide kući - Mesi ili Levandovski?

B. Antić

14. 08. 2020. u 08:11

ZA jednog od dvojice vanserijskih fudbalera, Lionela Mesija ili Roberta Levandovskog, večerašnji (21.00) derbi četvrtfinala značiće oproštaj od završnog turnira Lige šampiona u Lisabonu (12-23. avgust).

СУДАР ТИТАНА: Ко иде кући - Меси или Левандовски?

Foto: Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Bajernov Poljak je došao u Portugaliju posle 53 gola na 44 meča u svim takmičenjima ove sezone, sa željom da se prvi put popne na krov kontinenta, dok Argentinac iz Barselone želi svoju petu krunu, a šestu za katalonskog giganta.

Do fajnal-ejta, Bavarci su stigli na perfektan način, sa svih osam pobeda, uz 30 postignutih pogodaka. Od toga, Levandovski je 13 puta pogađao metu, čime je praktično već obezbedio titulu prvog strelca LŠ 2019/2020. Briljirao je centarfor, ali su bili dobri i ostali saigrači, poput levog beka Alofonasa Dejvisa, koji je otkrovenje sezone.

- Očekujem sjajnu utakmicu sa Barselonom, mislim da će svaki gledalac uživati - kaže Dejvis. - Verujem da ćemo proći dalje, i na kraju turnira proslaviti titulu. Za početak, moramo da zaustavimo Mesija, učinićemo sve da mu ne dozvolimo da priđe našem golu.

A u Barseloni, koja zasad nema nijedan poraz u LŠ (skor 5-3-0), smatraju da nije dovoljno samo da osujete poljsku mašinu za pogotke.

- Levandovski postiže mnogo golova i opasan je iz svake pozicije - kaže napadač Barselone Antoan Grizman. - Međutim, Bajern nije samo Levandovski, veoma dobri su i Miler, Gnabri... U svakom slučaju, čeka nas snažan rival, ali smatram da smo mi kvalitetniji i da je ovo prva od tri prepreke koje ćemo savladati na putu do pehara. Biće sigurno fantastičan meč.

KO POBEDI - OSVAJA PEHAR

BAJERN i Barselona su se tri puta sastajali u nokaut fazi Lige šampiona, i pobednik dvomeča je svaki put na kraju takmičenja podizao pehar. Katalonci su to učinili 2009. i 2015, a Bavarci 2013. Ukupno su odiigrali deset mečeva i bundesligaš vodi sa 6:2 u pobedama, uz dva remija.

Bajern i Barselona su petostruki prvaci Evrope, i ukoliko neko dođe do pehara u Lisabonu, izjednačiće se na trećem mestu večite liste sa Liverpulom, koji ima šest trofeja. Iznad su još samo Milan (7) i Real (13). Pobednik duela između Bavaraca i Katalonaca ukršta se sa boljim iz susreta Mančester sitija i Liona, koji je na programu sutra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)