SAMO U SNU "STOP" ZA LEA: Napoli želi senzaciju i put za Lisabon

B. Antić

08. 08. 2020. u 08:15

BARSELONA ili Napoli. To je jedina preostala ozbiljna dilema kada je u pitanju spisak učesnika fajnal-ejta, završnog turnira Lige šampiona u Lisabonu, od 12. do 23. avgusta.

САМО У СНУ СТОП ЗА ЛЕА: Наполи жели сензацију и пут за Лисабон

Foto AP

Pre pet meseci, u prvoj utakmici osmine finala, viđena je neizvesna borba i rezultat 1:1 daje nadu i jednima i drugima da se na praznom stadionu "Kamp nou" probiju među osam najboljih. U drugom večerašnjem revanšu (21.00), Bajern posle 3:0 u Londonu dočekuje Čelsi, i minimalne su šanse da dođe do preokreta.

Lepu i veselu uvertiru za revanš u Kataloniji dao je Đenaro Gatuzo, trener Napolija, koji je sa Milanom kao igrač dvaput bio na krovu Starog kontinenta. Na zanimljivu izjavu podstakli su ga novinari na konferenciji za medije, pitanjem kako planira da neutrališe Lionela Mesija, šestostrukog najboljeg fudbalera sveta.

- Lea mogu da zaustavim samo u snu. Postoji, doduše, i druga varijanta, a to je da ga sačuva moj sin na "plejstejšnu" - duhovito je odgovorio 42-godišnji Gatuzo. - Mi smo maksimalno spremni da se suprotstavimo Barseloni kao timu. Međutim, oni imaju igrača koji se zove Mesi, i koji može da predribla desetoricu mojih fudbalera. Sve je tu jasno, ali svakako želimo da ispišemo istoriju kluba, jer Napoli nikada nije bio u četvrtfinalu. Da bismo uspeli u toj nameri, svesni smo da moramo da rizikujemo.

S druge strane, Kike Setjen, trener Katalonaca koji baš i nije omiljen međi navijačima petostrukog prvaka Evrope, najavljuje da će mu tim pametno igrati.

- Kada se završila Primera, odmor nam je bio preko potreban. Uspli smo da se oporavimo i sa pozitvnim mislima ulazimo u revanš sa Napolijem. Gledaćemo da što duže držimo loptu u našem posedu, jer kada je takva situacija, onda ne možemo da primimo gol. A svakako ćemo biti veoma koncentrisani kada krenu ka našem golu - istakao je Setjen.

Osim u kvalitete Mesija, Suareza i društva, Barsa se uzda i u statistiku. Brojke kažu da ekipa nije izgubila 35 puta zaredom kod kuće (31 pobeda) u Ligi šampiona, još od 2013, kada je slavio Bajern. Takođe, Katalonce nije savladao nijedan italijanski predstavnik u međusobnim duelima 15 puta zaredom, bez obzira na mesto odigravanja, što je poslednji učinio Juventus 2003. Nije, međutim, ni Napoli bez aduta kada su "cifre" u pitanju. Član Serije A ima sedam vezanih susreta u elitnom takmičenju bez poraza.

Kod domaćih neće igrati suspendovani Buskets i Vidal, nedovoljno spremni Dembele i Umtiti, dok će gostima nedostajati Manolas.

A u Minhenu, Bajern posle 17 uzastopnih trijumfa u svim takmičenjima i osvajanja duple krune u Nemačkoj, želi da overi ulazak u četvrtfinale. U tome će mu pomoći činjenica da "plavci" dolaze desetkovani povredama i kartonima, tako da će izostati Pulišić, Alonso, Žoržinjo, Pedro, Aspilikueta, Vilijan, Loftus-Čik... Ipak, i da nema tih problema, premijerligaš bi teško napravio senzaciju u Minhenu.

Impresivan je i podatak da je u tekućem ciklusu LŠ bavarska mašina postigla čak 27 golova na sedam mečeva, i to protiv Totenhema, Olimpijakosa, Crvene zvezde i Čelsija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a