SPIRIDONOVIĆ PUN POGODAK: Odlično se slažem sa Kataijem

PRVA "lasta" koja je ovog leta doletela u crveno-belo jato zasada deluje kao pun pogodak.

СПИРИДОНОВИЋ ПУН ПОГОДАК: Одлично се слажем са Катаијем

Foto: M. Vukadinović

Stigao je Srđan Spiridonović krajem juna na "Marakanu" uz mnogo manje pompe nego povratnici Aleksandar Katai i Gelor Kanga, ali je pruženim partijama u ranoj fazi sezone pokazao da će biti jedan od glavnih aduta Dejana Stankovića u pohodu Crvene zvezde na četvrtu uzastopnu titulu i treću Ligu šampiona. Stekao se takav utisak još tokom priprema, na kojima je rođeni Bečlija pružio dobre partije, da bi zatim takve tvrdnje pečatirao sa dva gola i asistencije protiv Novog Pazara i Radničkog.

- Veoma mi je drago što sam postigao pogodak i upisao dve asistencije, ali mi je najdraže to što smo osvojili nova tri boda. Najbitnije je da mi kao ekipa napredujemo i da iz utakmice u utakmicu pobeđujemo - skromno u prvi plan ističe timski uspeh popularni Spidi.

OD AUSTRIJE DO ZVEZDE

PREŠAO je dalek put Spiridonović kako bi zaigrao u Srbiji. Rođen je u Beču, gde je u redovima Rapida, a zatim Austrije, načinio prve korake. Posle epizoda u Vinćenci i Mesini, na radar fudbalskih skauta u Evropi je došao u dresu austrijske Admire, gde se sa devet golova na 54 utakmice preporučio grčkom Panionisu. Međutim, čelnici Zvezde su ga primetili tek kao igrača poljskog Pogona, u kojem je bio jedan od najvažnijih igrača, a u strelce se upisao šest puta.

Ono što je takođe evidentno u prva dva kola je da na vezi Katai-Spiridonović nema smetnji i da bi upravo njih dvojica mogla da predstavljaju tandem koji bi u evropskim okvirima pravio razliku. Nedostajali su Zvezdi takvi igrači, za koje mnogi vole da kažu da su sa loptom "na ti" i upravo ovaj dvojac bi sa oporavljenim Sanogom, raspoležnim Kangom i preporođenim Ivanićem mogao da predstavlja temelj eventualnih uspeha na srpskim terenima i evrokvalifikacijama.

- Katai i ja se slažemo odlično, kako na terenu, tako i u svlačionici. Razumemo jedan drugog i razmišljamo na sličan način, što se vidi u našoj igri. Pružamo odlične partije i tako ćemo i nastaviti. Nadam se pobedi i na narednom meču. Ponavljam, nije bitno ko daje golove i asistira, bitno je da igramo dobro kao tim, da smo uigrani, da stvaramo mnogo šansi - još jednom sa sebe skreće svetla pozornice brzonogi fudbaler.

Ni Spiridonović, poput Stankovića, nije propustio da pomene trenutke dekoncentracije na utakmicama, kada igračima srpskog šampiona odlutaju misli nakratko i rivalima prepuste teren. Međutim, u ovakvom delu sezone, sa svime što se desilo ove godine, to je sasvim i normalno, i jasno je da fudbaleri iz Ljutice Bogdana tek hvataju zalet ka formi u kakvoj navijači žele da ih gledaju cele sezone.

- Mislim da smo odigrali dobru utakmicu. Međutim, smatram da je moglo još bolje. Pala nam je koncentracija posle vođstva, ali je na kraju najbitnije da smo zasluženo pobedili. Još smo umorni od priprema i napornih treninga, ali kako sezona bude odmicala, i ekipa će biti još kompaktnija - uverava pun samopouzdanja krilni igrač iz Beča.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TRAŽI SE HITNA ISTRAGA: Otac preminulog italijanskog fudbalera najvio tužbu