SVAKOME PO POLUVREME U NOVOM SADU: Čukaričkom ni 2:0 nije bilo dovoljno, Vojvodina do boda za dva minuta

S. B.

05. 08. 2020. u 23:05

VOJVODINA i Čukarički su odigrali remi u neizvesnoj, uzbudljivoj i borbenoj utakmici sa mnogo prilika i pokušaja, ali i promašaja pred oba gola 2:2 (0:1).

СВАКОМЕ ПО ПОЛУВРЕМЕ У НОВОМ САДУ: Чукаричком ни 2:0 није било довољно, Војводина до бода за два минута

Foto: FK Vojvodina

Teško je oceniti ko je od rivala bio bliži trijumfu s obzirom na činjenicu da je svakom pripalo po poluvreme kao i da su se čuvari meža oba tima isticali u odsudnim trenucima.

Šutevi na obe strane u samoj uvertiri duela, najavili su dobar, otvoren, napadački fudbal u kojem je gostima pripao prvi a domaćinu drugi deo. “Brđanima”” je, po svemu, pripalo prvo poluvreme s obzirom na činjenicu da su imali više inicijative, lakše prolazili kroz redove suparnika i stvorili nekoliko sjajnih prilika. Međutim, pokušaje Puškarića glavom i Birmančevića iz prve, osujetio je odlični novosadski golman Simić. Pokušavali su “brđani” i sa distance, ali su šutevi Docića i Kamenovića završili iznad prečke. Veću želju i inicijativu, fudbaleri Čukaričkog su uspeli da krunišu pet minuta pred odlazak na pauzu. Savić je centrirao sa pozicije levog krila a Šapić silovito iz prve pogodio cilj.

U nastavku je Nenad Lalatović, trener Vojvodine, osvežio ekipu ulaskom trojice igrača, Gemovića, Stojkovića i Vukadinovića, što se veoma odrazilo na brzinu i tečnost u igri Novosađana. Ipak, usledila je nova pretnja Puškarića i odmah zatim povećano vođstvo gostiju. Vinset Eze je načinio slalom kroz odbranu svog nekadašnjeg kluba, izbio sam ispred Simića i matirao ga. Međutim, samo dva minuta kasnije Vojvodina je pokazala snagu osvajača Kupa Srbije. Najpre je Čović u 56. minutu efektnim potezom smanjio na 1:2, a već u sledenjćem napadau Saničanin je atraktivno, iz okreta pogodio za izjednačenje.

Usledili su ataci Novosađana koji su apsolutno dominirali na terenu i unosili nemir u odbranu Čukaričkog. U nizu prilika, najopasniji je bio Gemović, čiji je “projektil”, međutim, fijkunuo preko prečke. Do finiša Vojvodina nije uspela da materijalizuje dominaciju na terenu.

SASTAVI

Strelci: Čović u 56. , Saničanin u 57. za Vojvodinu, Šapić u 40., Eze u 54.  minutu za Čukarički

Novi Sad. Stadion “Karađorđe”. Sudija: Miloš Đorđić. Pomoćnici: Milovan Ristić i Dalibor Đurđević.

 VOJVODINA: Simić 6,5, Andrić 6,5, Bralić 6,5, Devetak 6 (od 46. Stojković 6,5), Đorđević 6,5, Maksimović 6(od 38. Saničanin 7,5), Drinčić 7,5, Čović 7,5 ( od n85. Mladenović), Bojić 6,5, Zukić 6( od 46. Vukadinović 6,5), Mrkaić 6(od 46. Gemović6,5).

ČUKARIČKI: Petrović 6,5, Stevanović 6,5, Šapić 7,5, Puškarić 7, Kamenović 6,5, Docić 6,5, Kajević 6,5 (od 85. Rakonjac), Birmančević 7, Ndiauje 6,5( od 46. ćirković 6) Savić 6,5 ( od 59. Đorđević 6,5), Eze 7,5.

Žuti kartoni: Čović, Bralić (Vojvodina),Savić, Birmančević (Čukarički)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024