UŽIVANJE BEZ PRESTANKA: Nastavljaju se Liga Evrope i Liga šampiona

B. Antić

05. 08. 2020. u 08:12

IZA ljubitelja UEFA klupskih takmičenja je ostalo pet meseci praznine, ali će u predstojećem periodu biti sve nadoknađeno, jer sledi uživanje bez prestanka. Danas se nastavlja Liga Evrope, od petka i Liga šampiona, tako da će do 23. avgusta, samo tri dana proteći bez vrhunskog fudbala.

УЖИВАЊЕ БЕЗ ПРЕСТАНКА: Настављају се Лига Европе и Лига шампиона

Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Večeras i sutra igraju se mečevi osmine finala Lige Evrope. Na šest stadiona su na programu revanši, dok će se o prolasku u duelima Inter - Hetafe i Sevilja - Roma odlučivati u jednoj utakmici na neutralnom terenima, u Gelzenkirhenu i Duizburgu. Kada se završi ovih osam dvoboja, biće poznat spisak učesnika "fajnal-ejta", od 10. do 21. avgusta, u četiri nemačka grada, što je novi format, osmišljen zbog uslova pandemije. Do finala u Kelnu, igraće se na ispadalje u jednom susretu, po kup-sistemu.

U konkurenciji za pehar je ostalo nekoliko naših asova. Nemanja Matić sa Mančester junajtedom je praktično već na završnom turniru, budući da ima prednost od 5:0 sa terena LASK iz Austrije. I pored svega, saigrač srpskog veziste Fred najavljuje ozbiljan pristup.

- Igraćemo kao da ova utakmica odlučuje o prolazu. Želimo da održimo pobednički duh, da osvojimo Ligu Evrope, pa da dogodine u Ligu šampiona uđemo sa najvećim ambicijama - kaže Fred.

PROGRAM

5. AVGUST: Liga Evrope 1/8

6. AVGUST: Liga Evrope 1/8
7. AVGUST: Liga šampiona 1/8
8. AVGUST: Liga šampiona 1/8
10. AVGUST: Liga Evrope
11. AVGUST: Liga Evrope 1/4
12. AVGUST: Liga šampiona
13. AVGUST: Liga šampiona
14. AVGUST: Liga šampiona
15. AVGUST: Liga šampiona
16. AVGUST: Liga Evrope
17. AVGUST: Liga Evrope 1/2
18. AVGUST: Liga šampiona
19. AVGUST: Liga šampiona
21. AVGUST: Liga Evrope, finale
23. AVGUST: Liga šampiona, finale

Bašakšehir Danijela Aleksića probaće da sačuva 1:0 na terenu Kopenhagena, Hetafe Nemanje Maksimovića će u jednoj utakmici da se bori sa Interom, trostrukim osvajačem ovog takmičenja, kao i Sevilja Nemanje Gudelja (bio pozitivan na virus korona) protiv Rome Aleksandra Kolarova. Olimpijakos Lazara Ranđelovića čeka težak posao na travi Vulvsa, posle 1:1 u Atini, dok je pred Ajntrahtom Filipa Kostića skoro nemoguća misija u Bazelu, nakon 0:3 u Frankfurtu.

Kladionica "Vilijem Hil" procenila je da su Matićevi "đavoli" favoriti za trofej (2,87), ispred Intera (5,50), Bajera (7,50), Vulvsa (8,00), Sevilje (9,00) i Hetafea (15,00).

Ipak, budući da pobednik Lige Evrope pored pehara dobija i možda još vredniju stvar, direktnu vizu za Ligu šampiona, moguće je da će veći motiv od ostalih imati timovi koji kroz nacionaalna takmičenja nisu ostvarili taj cilj. A Junajted, Inter i Sevilja su već u LŠ.

Promene, koje mogu da utiču na rezultate završnice su izostanak publike i mogućnost pet izmena na jednoj utakmici. Tako će biti i u Ligi šampiona, čiji program u petak otvaraju mečevi Mančester siti - Real, Juventus - Lion, a "fajnal-ejt" je od 12. do 23. avgusta u Lisabonu.

LE 1/8 RASPORED

SREDA

Šahtjor - Volfsburg 18.55
Prvi meč 2:1
Kopenhagen - Vašakšehir 18.55
Prvi meč 0:1
M. junajted - LASK 21.00
Prvi meč 5:0
Inter - Hetafe 21.00
Jedan meč u Gelzenkirhenu

ČETVRTAK

Sevilja - Roma 18.55
Jedan meč u Duizburgu
Bajer L. - Rendžers 18.55
Prvi meč 3:1
Bazel - Ajntraht 21.00
Prvi meč 3:0
Vulvs - Olimpijakos 21.00
Prvi meč 1:1

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)