MRKELA O PRELAZNOM ROKU: Veliki klub se interesuje za Degeneka, radimo na raskidu ugovora sa Melegom

Novosti online

23. 07. 2020. u 14:09

SPORTSKI direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela rekao je danas se jedan veliki klub interesuje za fudbalera Miloša Degeneka i dodao da će Dejan Meleg napustiti crveno-bele.

МРКЕЛА О ПРЕЛАЗНОМ РОКУ: Велики клуб се интересује за Дегенека, радимо на раскиду уговора са Мелегом

Mitar Mrkela foto: M.V.

- Za Degeneka ima ponuda, još nije zvanično, ali se jedan veliki klub javio za njega", rekao je Mrkela na konferenciji za novinare u Staroj Pazovi.

Mrkela je rekao i da je klub blizu raskida ugovora sa Dejanom Melegom i da to može da se dogodi u toku dana. On se osvrnuo i na situaciju sa Erikom Jirkom koji je na pozajmici.

- Juče sam imao sastanak sa Melegom, ostalo je da se reše samo administrativne stvari. Čuo sam se sa Jirkom, postoji dosta interesovanja za njega, što za krajnji transfer, što za pozajmicu. Videćemo, on je tek završio sezonu, videćemo kako će se sve odvijati", naveo je sportski direktor.

Postavljeno je pitanje da li klub namerava da proda Matea Garsiju i Milana Pavkova.

- Garsija je sa nama u Pazovi, imali smo ponudu iz Argentine za njega, ali on ne želi da napušta Evropu i na treninzima je. Pavkov ima zabranu udarca lopte glavom i ne trenira u punom obimu ali je tu sa nama", naveo je on.

Mediji su spekulusali da Zvezda traži napadača ili levog beka, a Mrkela je rekao da "90 odsto stvari koje se pišu u novimama nisu istinite", da klub ne traži levog beka i da skauting radi cele godine kako bi reagovao za slučaj da se pojavi potreba za nekim igračem na određenoj poziciji.

- Stvari u fudbalu se menjaju, neki igrači idu gore, neki padaju. Mi smo dužni da reagujemo u skladu sa tim, da brzo procenimo koja pozicija ne zadovoljava i da angažujemo nekog novog", dodao je on.

Prema novom pravilu u Super ligi Srbije, svaka ekipa će od ove sezone morati u ekipi da ima najmanje dvojicu igrača do 21 godine.

- Na terenu ćemo sigurno imati dvojicu igrača i dvojicu na klupi. Moramo da imamo još jednog, dvojicu na koje se računa. Sigurno ćemo imati šestoricu u nekom rosteru za narednu sezonu", rekao je Mrkela.

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije u vezi sa korona virusom spekuliše se da bi mogao da bude odložen početak Super lige, a Mrkela je rekao da Zvezda mora da bude na sve spremna.

On je najavio da će nekolicina igrača iz Omladinske škole otići na pozajmicu u Grafičar, Matić, Blagojević, Mitrović i Babić, da su u Zlatibor otišli mladi golman Čupić i Stojić, a da je Pantović otišao u Voždovac.

Novinari su pokušali da saznaju o eventualnim novim pojačanjima, ali je Mrkela rekao da "nikada nije govorio o imenima koja bi trebalo da dođu u klub".

Fudbaler Zvezde Nemanja Milunović rekao je da ekipa kvalitetno radi na pripremama i da su novi igrači dobro prihvaćeni. Naveo je da trener Dejan Stanković prenosi dobru energiju na igrače, koji su, kako je rekao u milion situacija pokazali da su gladni pobeda.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

JOŠ JEDNO PRIZNANJE: Meridianbet dobitnik prestiže CSR nagrade Wannabe magazina