HRVAT ZOVE SRBE U MONAKO: Kovač, uz Pavlovića, želi Jovića i Kostića

V. N.

22. 07. 2020. u 18:08

MONAKO bi u predstojećoj sezoni mogao da postane "srpski klub".

ХРВАТ ЗОВЕ СРБЕ У МОНАКО: Ковач, уз Павловића, жели Јовића и Костића

Foto: N. Paraušić

I to zahvaljujući hrvatskom treneru Niku Kovaču, koji želi da angažuje Luku Jovića (22) i Filipa Kostića (27), sa kojima je veoma uspešno sarađivao dok je vodio Ajntraht. Ako dođe do realizacije ovih transfera, "kneževi" bi imali triling naših asova, pošto je tu već Strahinja Pavlović (19), doskorašnji štoper Partizana.

Kako nemački "List" navodi, novac ne bi trebalo da bude problem za vlasnika Monaka, ruskog biznismena Dmitrija Ribolovljeva. Za Kostića, francuski prvoligaš je spreman da izdvoji 32 miliona evra na ime obeštećenja ekipi iz Frankfurta, dok je u Jovićevom slučaju situacija nešto komplikovanija. Real ga je prošlog leta platio 60 miliona i sasvim je sigurno da u doba krize zbog korone ne može da povrati uloženo. Zato je u igri i pozajmica mladog centarfora, koji pored Karima Benzeme teško može da računa na ulogu startera u redovima španskog prvaka.

Monako je, inače, i pored veoma dobrog igračkog kadra, prošle sezone zauzeo tek deveto mesto. A članovi nekadašnjeg finaliste Lige šampiona su fudbaleri poput Crnogorca Stevana Jovetića, Španca Seska Fabregasa, Rusa Aleksandra Golovina, Francuza Visama ben Jedera...

OD MILUTINOVIĆA DO JUGOVIĆA

"KNEŽEVI" su i ranije angažovali srpske asove. Dres francuskog velikana nosili su Bora Milutinović (1967-1969), Stevan Ostojić (1970), Nenad Stojković (1984-1986) i Vladimir Jugović (2001-2003).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!