"STOTKA" SAMO SAN: Liverpul izgubio šansu da dostigne rekord Mančester sitija

G. K.

16. 07. 2020. u 21:14

TITULA je posle 30 godina stigla na "Enfild", i to je za sve navijače Liverpula najvažnije.

СТОТКА САМО САН: Ливерпул изгубио шансу да достигне рекорд Манчестер ситија

Mane na meču sa Arsenalom Foto AP

Ipak, za maestralnu četu Jirgena Klopa ostaće nedostižni različiti rekordi Mančester sitija, koje je imao šansu da obori, pre poraza od Arsenala (1:2).

Prvi se tiče najvećeg broja osvojenih bodova na kraju prvenstva. "Građani" su prošle sezone imali tačno 100, a Salah, Mane i družina su dva kola pre kraja na 93 poena, i tako maksimalno mogu stići do 99. Krivica ide na njihovu vodenicu, jer su u protekla tri kola osvojili samo bod (porazi od Sitija, Arsenala i remi sa Barnlijem). Ti porazi su, takođe, i istopili prednost koju su imali nad drugoplasiranim. Trenutno imaju 18 poena više od Sitija, i sa pretpostavkom da će oba tima pobediti u preostalim okršajima, i ovaj rekord ostaje u vlasništvu plavih iz Mančestera, koji su pre dve sezone imali 19 više od prvog pratioca.

Kao važan detalj uspeha "redsa" se isticala granitna odbrana, koja je, pak, 29 puta vadila loptu iz mreže, čak 14 puta više od Čelsija u sezoni 2004/2005.

Međutim, bilo kako bilo, sve ovo je samo igra brojki i statistike. Ono šta najviše vredi i zbog čega se i igra fudbal, pehar, nalazi se, potpuno zasluženo, u rukama crvenih.

NIKO KAO ARSENAL 2003/2004.

Od ranije je poznato da Liverpul neće sezonu završiti bez poraza (to je uspeo Arsenal u sezoni 2003/2004), kao i da neće imati najviše pobeda na strani. U toj kategoriji prednjači Siti sa 16 pobeda na gostujućim terenima, dok "redsi" do kraja takmičenja mogu doći do maksimalno 14.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri