ODLUKA CAS UMANJUJE TEŽINU PRAVILA UEFA

Novosti online

13. 07. 2020. u 14:12

PREDSEDNIK španske La Lige Havijer Tebas iskazao je, posle pomilovanja Mančester sitija, sumnju prema Sudu za sportsku arbitražu u Lozani.

ОДЛУКА ЦАС УМАЊУЈЕ ТЕЖИНУ ПРАВИЛА УЕФА

foto: EPA

- Moramo ponovo da ocenimo da li je CAS odgovarajuće telo kome bi trebalo da se ulažu žalbe na odluke fudbalskih institucija. Švajcarska je zemlja sa velikom istorijom arbitraže, CAS nije u skladu sa standardom – rekao je Tebas.

UEFA je u februaru kaznila Mančester siti sa dvogodišnjom suspenzijom iz evrospkih takmičenja i odredila joj da plati 25 miliona funti zbog kršenja finansijskog fer pleja, a CAS je tu odluku srušio zbog “nepostojanja dovoljno dokaza”.

Nekoliko sati nakon donošenja, praktično oslobađajuće, odluke i usvajanja žalbe Mančester sitija na društvrenim mrežama su se oglašavali fudbalski zaljubljenici koji su, uglavnom, sugerisali da su ograničenja i pravila UEFA „mrtva“.

Geri Lineker se pita kako će UEFA da nastavi dalje s obzirom na to kakva je odluka CAS.

- Teško je zamisliti kako će pravila UEFA da prežive ovo. U stvari, može li UEFA preživeti posledice ovakve odluke Suda u Lozani? - napisoa je Leneker na Tviteru.

CAS je međunarodno, nezavisno telo, osnovano 1984. godine, koje rešava sporove u vezi sa sportskom arbitražom. Sedište joj je u Lozani, u Švajcarskoj, a telo se poslednjih godina bavilo velikim brojem važnih slučajeva, i to ne samo u fudbalu, već i u svim drugim sferama sporta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista