"KRALJEVI" PENALA: Real Madrid krči put do titule sa "bele tačke"

N. Iljukić

12. 07. 2020. u 16:35

REAL Madrid je sve bliže tituli prvaka Španije, a na putu do nje u poslednjih nekoliko nedelja, uglavnom, stiže golovima iz jedanaesteraca.

КРАЉЕВИ ПЕНАЛА: Реал Мадрид крчи пут до титуле са беле тачке

Karim Benzema foto AP

Ekipi Zinedina Zidana su u poslednja tri kola dosuđena tri penala pri rezultatu 0:0. Na mečevima protiv Hetafea i Atletiko Bilbaoa to su bili i jedini golovi koje je postigao kapiten Serhio Ramos.

U poslednjem kolu je Real, takođe, imao penal protiv Alevesa, umesto suspendovanog Ramosa uspešan izvođač je bio Karim Benzema, a kasnije su gosti primili još jedan gol, što je bilo dovoljno za laganih 2:0 i nova sigurna tri boda.

Inače, kraljevski klub je realizovao poslednjih 20 jedanaesteraca, a poslednji šut sa bele tačke je promašio upravo kapiten Ramos davnog 9. maja 2018. godine u porazu od Sevilje (3:2).

Neumorni statističari su pronašli podatak da je Real Madrid praktično izjednačio svoj rekord po broju uzastopno realizovanih penala, koji je trajao još u prošlom milenijumu, u periodu od 1982. do 1984. godine. Inače, sadašnjih 20 penala za "blankose" uspešno su realizovali Ramos, Benzema i jedan put Geret Bejl, koji u poslednje vreme sve više greje klupu.

Iako navijači Barselone i nekih drugih klubova podrugljivo zovu Madriđane "kraljevi penala", ista ona precizna statistika kaže da su sudije Realu ove sezone svirale deset jedanaesteraca, a da je ispred njih samo Viljareal, kojem je dosuđeno 11 penala (jedan promašaj). Slede Atletik Bilbao i Majorka, takođe, sa deset, ali i po dva promašaja, dok je Atletiko Madrid imao osam penala, a Barselona šest, dok su Espanjol i Leganes šutirali samo po četiri puta sa bele tačke. n

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a