ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

Novosti online

22. 04. 2024. u 16:13

Rat u Ukrajini doveo je do toga da se Rusija, kada je o sportu reč, osim nekoliko izuzetaka, uglavnom "okrene sebi", jer na međunarodna takmičenja njeni sportisti uglavnom ne mogu zbog uvedenih sankcija. A to "okretanje sebi" predsednik Rusije Vladimir Putin iskoristio je da podseti svoje sunarodnike na važnost bavljenja sportom čak i kada nisu profesionalci. A iskoristio je i da nešto naredi - izvršnoj vlasti, koja je u Rusiji potčinjena predsedniku, jer tamo vlada predsednički sistem.

ЗАПАД ТО НИЈЕ ОЧЕКИВАО: Владимир Путин издао наређење због ког Русија више неће бити иста

Foto: Tanjug AP

Naime, kako je saopšteno na sajtu Kremlja, ruski predsednik je naredio ministarstvu sporta da sastavi predloge za hitno poboljšanje fizičke spremnosti građana Rusije.

U Putinovoj instrukciji se ministarstvu nalaže da proloži kako da se, sistematski, poboljšaju mogućnostio za fizički trening i sportske aktivnosti Rusa.

Rok za izvršenje ove naredbe je 1. avgust 2024. godine.

- Ministarstvo sporta Rusije mora da predloži mere koje se tiču podizanja mogućnosti da se građani Ruske Federacije sistematski bave fizičkom kulturom i sportom - navodi se u pomenutoj odluci, u kojoj se za odgovorno lice za sprovođenje pomenute naredbe imenuje ruski ministar sporta, Oleg Maticin.

Prethodno je Vladimir Putin naložio Vladi Rusije i ruskoj Agenciji za strateške inicijative da sastve predloge za formiranje sistema motivacije za zaposlene da se više angažuju u fizičkoj kulturi i sportu, a dao je i instrukcicije da se sistem motivacija za bavljenje sportom postvi i na bazi digitalnih platformmi i mobilnih aplikacija.

 

Putin Rusima: Manje pijte!

Nedavno je Vladimir Putin na šaljiv način poručio Rusima da se više bave sportom.

Kada je isplivao je snimak sa njegovog obraćanja Federalnoj skupštini o stanju nacije, i to segment posvećen sportu, videlo se da je u jednom trenutku ruski predsednik poručio:


- Znate kako ide ona šala... "Prestani da piješ i pravac na skijanje!" - istakao je Putin, izazvao smeh u sali, a potom dodao i da je u planu da se u narednih šest godina oko 350 novih sportskih objekata izgradi u Ruskoj Federaciji, prevashodno u manjim gradovima i mestima.

Podsetimo, kako je nedavno prenela ruska novinska agencija "RIA Novosti", Putin je obelodanio koliko vremena posvećuje sportu, a podatak koji je tom prilikom otkrio - zapanjio je mnoge.

"Novosti" vam u celosti prenose tu informaciju:

"Vladimir Putin je objavio koliko vremena posvećuje sportu:

- Naravno, upražnjavam sport svakog dana i to najmanje po dva sata, otprilike. Možda malo više, jer tu su još i teretana i bazen - rekao je predsednik Rusije.

On je, pritom, preporučio svim Rusima da sport uvrste u svakodnevni život i to da posvete bar sat vremena fizičkom treningu svakog dana", navodi se u pomenutoj vesti.

BONUS VIDEO: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)