DŽERARD SE "VRATIO"! Liverpul kao da je proklet, Mančester junajted mu pokvario šampionske snove! (VIDEO)

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

07. 04. 2024. u 18:28

Kada se Stiven Džerard okliznuo protiv Čelsija, a za deset dana će deseta godišnjica tog kiksa koji je Liverpul koštao titule, navijači Crvenih su pomislili da je nemoguće da im se nešto tako opet desi. A desilo se. Zapravo, nešto slično, i to u derbiju sa Mančester junajtedom - on je okončan rezultatom 2:2, zbog čega Liverpul više nije samostalno prvi na tabeli Premijer lige, već tu poziciju deli s Arsenalom, koji je tituli bliži zbog bolje gol-razlike (+51 naspram +42), uz sedam utakmica do kraja prvenstva.

ЏЕРАРД СЕ ВРАТИО! Ливерпул као да је проклет, Манчестер јунајтед му покварио шампионске снове! (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Izabranici Erika ten Haga oporavili su se od šokantnog poraza od Čelsija (3:4) kada su u dubokoj nadoknadi primili dva gola i izgubili utakmicu. Sada su bili nadomak trijumfa, no poklekli su u finišu utakmice.

Ono što je zanimljivo za ove rivale je to da Crveni nijednom nisu pobedili Junajted ove sezone. U prvom meču je bilo 0:0, potom su Bruno Fernandeš i drugovi slavili u četvrtfinalu FA kupa (4:3).

Dominirao je Liverpul u prvom poluvremenu. To najbolje pokazuje podatak da domaći prvi put od aprila 2022. nisu imali šut u prvom poluvremenu, a i tada je to bilo protiv tima Jirgena Klopa.

Gosti su bili ti koji su stigli prvi do vođstva. Posle kornera Darvin Njunjez je glavom spustio loptu do Luisa Dijaza koji je neometan savladao Andrea Onanu.

Junajted je do izjednačenja došao u 50. minutu posle "povratka Stivena Džerarda", odnosno velike greške Kuanse. On je dao loptu u noge Fernandešu koji je primetio da je Kaomik Keleher napustio gol i sjajnim udarcem iz daljine uspeo da postigne pogodak.

FOTO: Tanjug/AP

Domaćin je do preokreta došao u 67. minutu preko Kobija Mainoa koji je postigao fantastičan pogodak. Šutirao je iskosa sa leve strane i na maestralan način je zatresao mrežu rivala.

Ipak, Liverpul je uspeo da izbegne poraz zahvaljujući Mohamedu Salahu koji je u u 84. minutu bio precizan sa bele tačke.

Crvene ovaj remi može da košta titule. Trka je veoma neizvesna. Na prvoj poziciji je Arsenal sa 71 bodom, koliko ima i sastav Jirgena Klopa. Mančester siti je na trećem mestu sa 70.

BONUS VIDEO: ERUPCIJA ODUŠEVLjENjA: Ovako je Katai dao gol za Zvezdu protiv Radnika

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave