NE ŽALE PARE: Hrvati plaćaju Nemce i Italijane da sude Hajduku i Dinamu

Novosti online

28. 03. 2024. u 15:34

NAJAVLjENO - učinjeno. Fudbalski savez Hrvatske je na bio izričit u nameri da najvažnije mečeve domaćeg prvenstva sude arbitri iz inostranstva i već za sutra su odredili da najveći derbi njihovog fudbala sudi Nemac Danijel Ziber. Ovaj večiti hrvatski derbi se igra u subotu od 19:30 na splitskom "Poljudu", a domaćin je trenutno drugi na tabeli sa 55 bodova, dok Dinamo ima bod manje. Na čelu kolone je i dalje Rijeka sa 59 bodova.

НЕ ЖАЛЕ ПАРЕ: Хрвати плаћају Немце и Италијане да суде Хајдуку и Динаму

Foto: EPA

Zanimljivo je da će isti rivali da se sastanu na isrtom mestu samo četiri dana kasnije u polufinalu domaćeg Kupa, a i taj meč sudiće stranac. Glavni arbitar biće Italijan Fabio Mareska. Ovom Napolitancu je poverena vrlo odgovorna uloga, jer vodeći hrvatski klubovi, očigledno, nemaju poverenje u domaće delioce pravde.

Hrvatski mediji su otkrili da će po šestorica arbitara za navedene dve utakmice imati UEFa tarife kao kada dele pravdu na mečevima Lige konferencije. To znači da će Nemac Ziber i Italijan Mareska, kao glavne sudije, da dobiju za jedan meč 3.000 evra, dvojica "mahača" zastavicama po 900, VAR sudija 1.200, njegov pomoćnik 600, a četvrti sudija 450 evra.

Uz sve navedene troškove, FS Hrvatske će morati da plati put i smeštaj svim arbitrima na dva uzastopna duela Hajduka i Dinama.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)