PREOKRET ZA PLASMAN NA EURO 2024: Ukrajina savladala Island i plasirala se na Evropsko prvenstvo u fudbalu

Novosti online

26. 03. 2024. u 22:48

Fudbalska reprezentacija Ukrajine savladala je ekipu Islanda rezultatom 2:1 posle preokreta u baražu za Evropsko prvenstvo 2024. u Nemačkoj.

ПРЕОКРЕТ ЗА ПЛАСМАН НА ЕУРО 2024: Украјина савладала Исланд и пласирала се на Европско првенство у фудбалу

EPA/EFE

Bolje su meč počeli Islanđani. Imali su inicijativu koju je krunisao u Albert Gudmondson pravom bombom u 30. minutu. Napravio je sebi prostor i sa nekih 20 metara raspalio po lopti koja je pogodila sam ugao mreže i bilo je 1:0 za Island.

Do kraja poluvremena, Ukrajina je bila blizu da izjednači, ali je VAR poništio gol Romana Jermenčuka u 41. minutu, pa je ostalo 1:0 za island posle prvih 45 minuta.

Drugo poluvreme Ukrajinci je nastavila tamo gde je stala. Napdali su i konačno krunisali inicijativu preko Viktora Cigankova u 54. minutu fantastičnim solo prodorom. Nastavili su Ukrajinci sa napadima i konačno su poveli u 84. minutu preko Mihajla Mudrika. Održali su prednost do kraja i na kraju se plasirali na Evropsko prvenstvo.

Ukrajinci će igrati u grupi E sa Belgijom, Slovačkom i Rumunijom.

BONUS VIDEO: MAJSTORIJE ZVEZDINE "DESETKE": Gol kojim je Aleksandar Katai doneo 5:0 protiv Radničkog

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

KURTI POBEGAO: Pukla bruka u Prištini (VIDEO)