ZASTRAŠIVA, HAPŠENJE... Hrvatski "VARliks" dobio novi čin

Александар Илић
Aleksandar Ilić

07. 03. 2024. u 22:15

NEMA mira u hrvatskom fudbalu nakon "VARliks" afere. Otišlo se toliko daleko do pretnji, suspenzija i hapšenja.

ЗАСТРАШИВА, ХАПШЕЊЕ...  Хрватски ВАРликс добио нови чин

Foto AP

Podsetimo, nakon što su audio snimci iz VAR sobe otvorili pandorinu kutiju prvi čovek Sudijske organizacije Bruno Marić podneo je ostavku, ali to nije sve.

FS Hrvatske najavio je da će najbitnije mečeve u ligi suditi elitne strane sudije, a osnovana je nezavisna komisija koja će utvrditi kako su snimci dospeli u javnost.

Predsednik FS Hrvatske Marijan Kustić rekao je da se neće žuriti sa imenovanjem novog predsednika Sudijske komisije, ali se u javnosi u Hrvatskoj pojavila vest da će to biti Vlado Svilokos, nekadašnji sudija i potpredsednik Sudijske komisije.

Prvog trenutka kada je isplivala ta informacija Svilokosu su krenule da stižu pretnje.

- Preuzmeš li funkciju, mogao bi uskoro sinu na sprovod. Kćer nećemo dirati. Zasad… Pamet u glavu. HŽV, jedna je od poruka koju je dobio.

Istraga je uskoro pokazala da mu je poruku poslao Dejan Vuković, jedan od pomoćnih sudija koji je uhapšen u četvrtak. Vuković je od onih sudija koje spadaju u elitne hrvatske sudije.

Županijski sud u Zagrebu mu je nakon saslušanja odredio mere zabrane stupanja u kontakt sa Svilokosom kao i približavanje Svilokosu na manje od 200 metara.

Nakon hapšenja, Vuković je dobio i suspenziju jer je reagovao i FS Hrvatske.

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave