ĆURČIĆ PRED PARTIZAN: Probaćemo da napravimo iznenađenje

Novosti online

10. 02. 2024. u 11:38

Ekipa Javora otovriće prolećni deo sezone protiv jesenjeg šampiona na svom terenu u subotu od 14 časova. Očekivanja pred duel izneo je strateg ekipe iz Ivanjice Radovan Ćurčić.

ЋУРЧИЋ ПРЕД ПАРТИЗАН: Пробаћемо да направимо изненађење

FOTO: AP

Svestan je strateg domaćeg tima ko njegovoj ekipi dolazi u goste.

- Prva utakmica i najteži protivnik. Dolazi nam jesenji šampion, koji je apsolutni favorit u ovom duelu. Očekujem dobru fudbalsku predstavu, a od svojih igrača da daju maksimum. Pokušaćemo da pariramo Partizanu u određenim segmentima igre, pogotovo u onima u kojima su kvalitetniji. Verujemo u svoje mogućnosti i da uz veliku borbu i zalaganje možemo do pozitivnog rezultata - započeo je Ćurčić i dodao:

 - Poznato je da Javor nikada do sada nije savladao Partizan i da je to jedan od retkih klubova u državi protiv kojeg nemamo pobedu. Pokušaćemo da napravimo određeno iznenađenje. Partizan je jesenji šampion, ali još bolje izgleda nego tada.

Istakao je i da je Partizan doveo kvalitetna pojačanja.

 - Kvalitetna pojačanja su doveli i mislim da će još bolje izgledati ovog proleća. Ipak, mi pokušavamo da iskoristimo svoje šanse i suprotstavimo se takvoj ekipi. Sigurno nas očekuje lepa predstava i većeg motiva od dolaska Partizana za igrače nema.

FOTO: M. Vukadinović

Bivši selektor reprezentacije Srbije naglasio je da mu je najveći problem odlazak dva bitna igrača Petra Gigića i Ibrahima Tanka.

 - Sa jedne strane, srećan sam što su dva naša igrača, koja su dala mnogo Javoru, našla inostrani angažman i napravila korak više u karijeri i sa te strane smo svi u klubu srećni. Javor je klub koji se, između ostalog, izdržava transferima igrača. Ja to kao trener razumem, a s druge strane smo i stručni štab i klub i ja u problemu, jer nismo spremno dočekali odlazak ta dva igrača. Stručni štab je mnogo radio u prethodna tri dana, čeka nas dosta posla i idemo u prvu utakmicu sa timom koji tokom priprema nije nastupio nijednom. Ali, to je rad u Javoru, moramo dati sve od sebe i boriti se. To uvek govorim igračima, da igrač Javora mora da se bori, muči i pati i iz toga izlazi sve jači i jači. Na kraju krajeva, igrači koji nisu pre Javora stekli pravu afirmaciju su odnosom i radom to učinili ovde i sada smo uspeli da uradimo transfere za te igrače. To je sigurno i veliki motiv za one koji su ostali u Javoru, dobra poruka i slika da kroz dobar rad mogu napredovati u karijeri - zaključio je Ćurčić.

BONUS VIDEO: "KALINIĆ I LUČIĆ SU KLjUČ": Sa Dejanom Karovićem o reprezentaciji, večitima, Nikoli Jokiću...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)