KAKO JE PRESKUPI PROJEKAT MOGAO DA ZAVRŠI U DRUGORAZREDNOM TAKMIČENJU: "Sveci" se provukli kroz iglene uši

Uh! Veliki uzdah olakšanja oteo se nedavno navijačima Pari Sen Žermena nakon poslednjeg sudijskog zvižduka, ali ne po završetku njihovog meča protiv Borusije u Dortmundu (1:1), već nekoliko trenutaka kasnije, kada je lopta prestala da se kotrlja u Njukaslu. "Sveci" su se provukli kroz "iglene uši"!

КАКО ЈЕ ПРЕСКУПИ ПРОЈЕКАТ МОГАО ДА ЗАВРШИ У ДРУГОРАЗРЕДНОМ ТАКМИЧЕЊУ: Свеци се провукли кроз иглене уши

Foto: Goran Čvorović

Tim sačinjen od planetarnih zvezda, vredan 4,25 milijardi evra(!), predvođen slavnim Kilijanom Mbapeom, muku je mučio da se nađe među šesnaest najboljih timova Evrope. U jednom trenutku, tokom meča, kako se razvijao rezultat, bili su svedeni na drugorazrednu Ligu Evrope... Ipak, spasili su ih "roso-neri", koji su iščupali pobedu na Ostrvu (1:2) i tako engleske "crno-bele" ostavili kratkih rukava.

Dugo godina, za bogate katarske ere, Parižani ne uspevaju da se domognu toliko željenog "ušatog" pehara. Nije im to uspelo ni kada su imali najubojitiji napadački trio na svetu oličen u skraćenici MNM – Mbape, Nejmar, Mesi. Poslednje dvojice sada nema u klubu, ali želja za titulom ne bledi. Iako to više nije onaj stari PSŽ, sastav je za respekt. Uz već pomenutog Mbapea, tu su Kolo Muani, Dembele, Hakimi, Lukas Ernandez, Markinjos, Asensio, Vitinja, Nunjo Mendes, Kimpembe, nova zvezda Zair-Emri, golman Donaruma, trener Luis Enrike...

Prolazak u osminu finala s drugog mesta liči na Pirovu pobedu. Sada iz zasede čekaju Bajern, koji ih je prošle godine kao prvoplasirani upravo tako eliminisao, Arsenal, Real, Atletiko, Mančester Siti, Barselona... Znao je Mbape koliko je to opasno pa je čini se jedini iskusno sa svoje 24 godine poslednjih minuta protiv Borusije odbijao da čuva rezultat.

- Hteli smo da budemo prvi, ali nismo uspeli. Grupa je bila teška. Od prve utakmice igrali smo našim ofanzivnim stilom, veoma smo zadovoljni onim što smo uradili s trenerom Luisom Enrikeom. Nastavićemo, trener je mnogo motivisan, svi smo motivisani – relativizuje predsednik Naser al Helaifi.

Javnost, međutim, Enrikeu zamera preveliki optimizam, posle svega 8 osvojenih bodova u grupnoj fazi takmičenja.

- Nisam uopšte zabrinut. Imamo tim koji stvara mnogo prilika. Stalno napadamo, čak i u gostima. Bićemo u februaru još jači. Ekipa se tek stvara. Mnogo mi se dopadaju ponašanje igrača i njihova borbenost. Nemam nikakvu sumnju u to da ćemo se poboljšati – poručio je slavni španski strateg.

Reči su tu, nedostaju još samo dela.

MARKINjOS: MORAMO BOLjE

- Kvalifikacija je bila naš drugi cilj, a prvi je bio da završimo grupu na prvom mestu. Imali smo prilike. Ali, treba ostati lucidan, važno je da idemo dalje. Treba bolje da se pripremimo, čekaju nas veliki klubovi. Ima još stvari koje treba da popravimo, da u sledećoj etapi budemo još bolji – kaže Markinjos.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona