TE NOĆI NA MARAKANI... Gvardiola otkrio šta ga asocira na Zvezdu, pomenuo i Đokovića

Novosti online

18. 09. 2023. u 14:38

Fudbaleri Crvene zvezde u utorak od 21 čas gostuju Mančester sitiju u okviru Lige šampiona, a trener šampiona Evrope Pep Gvardiola najavio je meč poslednjeg šampiona Evrope i onog iz 1991. godine.

ТЕ НОЋИ НА МАРАКАНИ... Гвардиола открио шта га асоцира на Звезду, поменуо и Ђоковића

FOTO: Tanjug/AP

- Što se tiče našeg kluba, bilo je neverovatno osvojiti Ligu šampionu, ali koliko timova je osvojilo samo jednu Ligu šampiona? Mnogo je onih koji su više puta osvojili. Mi smo samo jednom to uradili, želimo više - kazao je Pep Gvardiola i dodao da ne razmišljaju o tome pred prvu utakmicu sa Zvezdom.

- Biće nam sada lakše da pokušamo da osvojimo Ligu šampiona nego prvi put. Uradili smo to prvi put u istoriji, ali bilo je tamo samo jednom. Hajde da to uradimo sutra protiv tima koji je tako agresivan. Videli smo to jutros...Zvezda je prvi korak i tražićemo da upišemo tri boda, isto kao i naš rival. Potom da se plasiramo u osminu finala, četvrtfinale, sve do trofeja – rekao je Gvardiola.

Španac je potvrdio da Džek Griliš i Džon Stons neće biti u ekipi za meč sa šampionom Srbije. 

– Bolje su, nisu spremni za Zvezdu, ali biće za sledeće utakmice. Nemamo pun roster, ali to nam je što nam je. Mnogima se to dešava i moramo da prihvatimo.

M. Vukadinović

 

Gvardiola je upitan da prokomentariše trenera Crvene zvezde Baraka Bahara.

– Video sam da je vodio Makabi Haifu, vodio je dobro tim protiv Benfike, Juventusa i PSŽ-a. Impresioniran sam koliko je hrabar bio, iako je ispred sebe imao Mbapea, Nejmara i druge zvezde.

Ipak, najzanimljiviji deo je bio šta to asocira Pepa na Zvezdu. Sećanje na crveno-bele mu je čuveni gol Dijega Armanda Maradone u dresu Barselone, njegovog matičnog kluba, na utakmici u Beogradu.

– Sećam se kada sam bio mali da je Maradona postigao sjajan gol – prisetio se Gvardiola, pokazujući rukom na čuveni lob.

Imao je prilike i lično da dođe na Marakanu sa Barselonom. Bilo je to 1996. godine u Kupu pobednika kupova.

– Uvek je dobro igrati u Beogradu, sećam se kako je bilo... Hrvatska, Srbija i Crna Gora uvek su imali jak mentalitet i pravili prave takmičare. Pogledajte Novaka Đokovića! Od malena, kao školarci, uvek su imali nešto specijalno.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić