STRAŠAN ŽREB ZA LIGU ŠAMPIONA! Crvena zvezda saznala rivale u grupi, Terzić odmahivao glavom kada je video prva dva

Novosti online

31. 08. 2023. u 18:53 >> 18:53

Crvena zvezda je saznala ko su joj protivnici u predstojećoj Ligi šampiona 2023/2024.

СТРАШАН ЖРЕБ ЗА ЛИГУ ШАМПИОНА! Црвена звезда сазнала ривале у групи, Терзић одмахивао главом када је видео прва два

Skrinšot / UEFA

Žreb održan u Monaku odredio je da Zvezda bude u grupi G, a sa njom još i prvak Evrope Mančester siti, predstvnik nemačke Bundeslige Lajpcig i švajcarski Jang Bojs.

Sastavi grupa za Ligu šampiona 2023/2024!

Grupa A

Bajern Minhen

Mančester junajted

Kopenhagen

Galatasaraj

Grupa B

Sevilja

Arsenal

PSV

Lans

Grupa C

Napoli

Real Madrid

Braga

Union Berlin

Grupa D

Benfika

Inter

Salcburg

Real Sosijedad

Grupa E

Fejenord

Atletiko Madrid

Lacio

Seltik

Grupa F

Pari Sen Žermen

Borusija Dortmund

Milan

Njukasl

Grupa G

Mančester siti

Lajpcig

Crvena zvezda

Jang Bojs

Grupa H

Barselona

Porto

Šahtjor

Antverp

18.52 - Završen je žreb za Ligu šampiona! Izvršni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić je nezadovoljno mahao glavom levo-desno kada je video prva dva rivala (branilac evro-titule, Mančester siti, i Lajpcig), ali sigurno da može da odahne zbog suparnika iz četvrog šešira - u pitanju je švajcarski Jang Bojs.

Zvezdan Terzić i Svetozar Mijailović u delegaciji Zvezde na žrebu za Ligu šampiona / Skrinšot / UEFA

18.43 - Crvena zvezda je saznala da će biti u istoj, G grupi, sa aktuelnim šampionom "starog kontinenta", Mančester sitijem, kao i sa nemačkim Lajpcigom, a ostalo je da sazna i ko će joj biti rival iz četvrtog šešira. A u njemu su, podsetimo, Real Sosijedad, Galatasaraj, Seltik, Njukasl, Union Berlin, Lens, Jang Bojs i Antverp. Naravno, kako ne mogu da budu u jednoj grupi timovi iz iste države, Zvezdi ne mogu da "dođu" Njukasl i Union Berlin.

Skrinšot / UEFA

18.34 - Proteklo je žrebanje i drugog šešira. Sada sledi i treći, u kome je i Crvena zvezda.

18.26 - Obavljeno je raspoređivanje timova iz prvog šešira u grupe, pa će sada, posle kraćeg video-predstavljanja, biti određeno koje ekipe iz drugog šešira - idu "kod koga".

18.20 - Đorđo Marketi je naglasio i da prilikom neposrednog određivanja u koju grupu može biti svrstan tim koji je izvučen - utiče ne samo iz koje zemlje je on, već koje ekipe još čekaju da budu izvučene iz tog šešira, a sve kako se ne bi desilo da se naruši pravilo o tome da dva kluba iz iste zemlje ne budu u istoj grupi. (Konkretno, ako su iz trećeg šešira ostali da se izvuku srpski i itailjanski predstavnik, a najpre se izvuče ime Zvezde, onda će ona biti svrstana u onu grupu, koja neće "smetati" da italijanski predstavnik ode u jedinu preostalu). No, to su već tehničke stvari... Žreb počinje, to je najvažnije!

18.19 - Klubovi iz iste zemlje ne mogu da se nađu u istoj grupi, kao i prethodnih godina.

18.18 - Marketi podseća sada na sastave šešira, a mogli bismo to da učinimo i mi:

Crvena zvezda se nalazi u trećem sa Šahtjorom, Salzburgom, Milanom, Bragom, Lacijom, PSV-om i Kopenhagenom, što znači da sa njima ne može da se bude u istoj grupi. A dobiće po jednog rivala iz sledećih šešira:

Prvi šešir: Mančester siti, Sevilja, Barselona, Napoli, Bajern, PSŽ, Benfika, Fejenord

 
Drugi šešir: Mančester junajted, Arsenal, Real Madrid, Atletiko Madrid, Inter, Borusija, RB Lajpcig, Porto
 
Četvrti šešir: Real Sosijedad, Galatasaraj, Seltik, Njukasl, Union Berlin, Lens, Jang Bojs, Antverp

18.14 - Na binu su izašli i Erik Abidal i Džo Kol, koji su se pridružili voditeljskom paru (kog čine Rešmin Čouduri i pomenuti Pedro Pinto). A onda stiže i Đorđo Marketi, zamenik generalnog sekretara UEFA, Đorđo Marketi, koji će i rukovoditi izvlačenjem grupa. Bližimo se početku...

18.11 - Tik iza predstavnika aktuelnog prvaka Evrope, Mančester sitija (Ćiki Begeristain je, kao sportski direktor "građana" davao kraći intervju voditelju programa, Pedru Pintu), sedi delegacija FK Crvena zvezda.

Detalj pred početak žreba za Ligu šampiona / Skrinšot / UEFA

18.08 - Dok traje sada već višeminutno video-podsećanje kojim UEFA skreće pažnju na prošlosezonsko izdanje Lige šampiona, evo i najnovije vesti vezane za jedinog srpskog učesnika u elitnom nadmetanju: KVARE POSAO CRVENO-BELIMA: Zvezda ostaje bez velikog pojačanja?

18.04 - Za početak, himna Lige šampiona u neobičnom izvođenju, klavirsko-saksofonskom.

Detalj pred žreb grupa za Ligu šampiona u fudbalu / Skrinšot / UEFA

18.02 - Brojne poznate fudbalske ličnosti pristigle su na žreb. Tu je, pored ostalih, i legenda ovdašnjeg fudbala, Predrag Mijatović:

Predrag Peđa Mijatović dolazi na svečanost u Monaku - žreb za Ligu šampiona 2023 / 2024 - Skrinšot / UEFA

18.00 - Svečana ceremonija u "Grimaldi forumu" u Monaku počinje.

17.56 - Kandidati za pomenuta priznanja su: kod fudbalera - Kevin de Brujne, Erling Braut Haland i Lionel Mesi (zbog nastupa u mečevima pod jurisdikcijom UEFA pre odlaska u Inter Majami), kod fudbalerki - Aitana Bonmati, Sem Ker i Olga Karmona, a kod trenera Pep Gvardiola, Simone Inzagi, Lućano Spaleti kada se o muškim ekipama radi, odnosno Žonatan Hiraldez, Horhe VIlda i Sarina Vigman kada je o ekipama fudbalerki reč.

17.54 - Šta nas još čeka tokom ceremonije žreba? Nagrade! (Ne za nas i vas, nego za sledeće: biće proglašeni najbolji fudbaler i fudbalerka, kao i najbolji treneri u muškjoj i ženskoj konkurenciji.)

17.46 - BALKANSKE NAMEŠTALjKE? UEFA dobila prijave za dva sumnjiva evropska meča!

17.45 - Delegacija Zvezde uoči žreba:

FOTO: FK Crvena zvezda

17.07 - Da se ubeleži u kalendare:


Liga šampiona 2023/2024 - datumi

Prvo kolo igra se 19. i 20. septembra 2023.

Drugo kolo igra se 3. i 4. oktobra 2023.
Treće kolo igra se 24. i 25. oktobra 2023.
Četvrto kolo igra se 7. i 8. novembra 2023.
Peto kolo igra se 28. i 29. novembra 2023.
Šesto kolo igra se 12. i 13. decembra 2023.

Osmina finala, prvi mečevi, igraju se: 13, 14, 20. i 21. februara 2024.

Revanš mečevi osmine finala na programu su: 5, 6, 12. i 13. marta
Prve utakmice četvrtfinala igraju se 9. i 10. aprila
Revanši četvrtfinala biće održani 16. i 17. aprila
Polufinala su na programu najpre 30. aprila i 1. maja
Revanš mečevi polufinala igraju se 7. i 8. moja
Finale će se odigrati 1. juna 2024. na novom "Vembliju".

16.56 - Po starom, još uvek važećem sistemu takmičenja, po dve ekipe će iz svake četvoročlane grupe proći u osminu finala, trećeplasirani timovi se sele u nokaut fazu Lige Evrope, a poslednji u grupama neće igrati na međunarodnoj sceni na proleće. Žreb za osminu finala Lige šampiona će se obaviti 18. decembra, a za četvrtfinale i polufinale 15. marta 2024.

16.41 - Evo koga bi iskusni Zvezdin defanzivac Miloš Degenek voleo da dobije za rivale u grupnoj fazi Lige šampiona:

16.25 - "... i kako ide - pravo do Londona!". Tako se završavala jedna pesma Zvezdinih navijača u sezoni 1991/1992, kada su crveno-beli bili aktuelni vladari Evrope, a nadali se da će njuhovi ljubimci i drugi uzastopni put biti učesnici finala koje se tada održavalo na čuvenom "Vembliju". A i ove sezone je finale u Londonu, takođe na "Vembliju" - ali novom (stari je posle 78 godina tamošnjih fudbalskih svetkovina zatvoren 7. oktobra 2000, a srušen dve godine kasnije).

16.13 - Da li će im se ovo obiti o glavu, kao Liverpulu na Marakani? I NIJE IH SRAMOTA: Englezi ponižavaju Zvezdu pred žreb za Ligu šampiona

15.24 - A sad ono bitnije - s kim Zvezda može da bude u grupi? Ona će dobiti po jednog rivala iz prvog, drugog i četvrtog šešira, a u njima se nalaze ovako raspoređeni evropski fudbalski klubovi:

Prvi šešir: Mančester siti, Sevilja, Barselona, Napoli, Bajern, PSŽ, Benfika, Fejenord

 
Drugi šešir: Mančester junajted, Arsenal, Real Madrid, Atletiko Madrid, Inter, Borusija, RB Lajpcig, Porto
 
Četvrti šešir: Real Sosijedad, Galatasaraj, Seltik, Njukasl, Union Berlin, Lens, Jang Bojs, Antverpen

15.22 - Dobro, to je bilo, a evo i šta će biti. Najpre, ono što je sigurno - s kim Zvezda neće biti u grupi:

Crvena zvezda se, naime, nalazi u trećem šeširu sa Šahtjorom, Salzburgom, Milanom, Bragom, Lacijom, PSV-om i Kopenhagenom, što znači da sa njima ne može da se sastane u uvodnoj fazi elitnog takmičenja. Ima Zvezda baš zanimljivu "istoriju" sa nekim od pomenutih klubova, bilo je tu i antologijskih magli, i antologijskih radosti zbog povratka u elitu, ali... do nekih novih susreta s ovih sedam timova, zvezdaši će morati da malo sačekaju.

15.15 - Dobar dan i dobrodošli na praćenje uživo dešavanja iz Grimaldi foruma u Monaku gde se žreb obavlja prvi put posle tri godine. A pre nego što on počne, da se podsetimo nekih osnovnih stvari. Najpre onih najsvežijih:

Nakon što su u utorak u grupnu fazu elitnog nadmetanja prošli Galatasaraj, Braga i Jang Bojs (i to uz "ponovljeni autogol Augentalera"), dan kasnije to su učinili Kopenhagen, PSV i, prvi put u klupskoj istoriji, belgijski Antverp - i to nakon izuzetno zanimljivih revanš utakmica...

Tako je kompletirana lista učesnika Lige šampiona za sezonu 2023/2024 i ona glasi:

Mančester siti, Sevilja, Barselona, Napoli, Bajern, Pari Sen Žermen, Benfika, Fejenor, Real Madrid, Mančester junajted, Inter, Borusija Dortmund, Atletiko Madrid, Lajpcig, Porto, Arsenal, Šahtjor, Salcburg, Milan, Braga, PSV, Lacio, Crvena zvezda, Kopenhagen, Jang Bojs, Real Sosijedad, Galatasaraj, Seltik, Njukasl, Union Berlin, Antverp i Lans.

BONUS VIDEO: Kad Barselona slavi dve titule

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini