SAVRŠENA "PETARDA": Kako je to Zvezda deklasirala Fiorentinu i poslala Evropi poruku da spremno ulazi u Ligu šampiona?

Z. Ćorović

26. 07. 2023. u 22:44

AKO Zvezda bude igrala ovakav moćan i ubitačan fudbal, padaće na „Marakani ove jeseni u Ligi šampiona i najveći evropski timovi“.

САВРШЕНА ПЕТАРДА: Како је то Звезда декласирала Фиорентину и послала Европи поруку да спремно улази у Лигу шампиона?

FOTO: M. Vukadinović

 Neki novi lavovi u crveno-belim dresovima koje je pre dva meseca preuzeo izraelski trener Barak Bahar, samleli su čuvenu Fiorentinu u prijateljskom meču, generalnoj probi pred početak sezone. Zatečeni gosti iz Firence nisu znali šta ih je snašlo, u 27. minutu je na semaforu pisalo 5:0,  do kraja prvog poluvremena je mogla da pukne i osmica. Čista petica  ostala je do kraja.  


- Očekivali smo da ćemo igrati dobro, i da napredujemo, ali ne smemo da zaboravimo da je ovo prijateljski meč. Tek je početak sezone, ali imamo sjajan zalet. Iskreno, ne sećam se ovako nečeg. Naravno, srećni smo zbog konačno rezultata, ali moramo mnogo toga još da unapredimo jer nas ono pravo tek očekuje – rekao je Bahar posle meča. 


Preko 35.000 navijača našeg najtrofejnijeg kluba odgledali su meč  ne trepnuvši, u transu, razdragani i veseli, često se pitajući „ljudi, šta je ovo?“. Bez obzira što se radi o prijateljskom meču, ne pamti se kada je neki srpski tim ovako, na komade seckao nekog renomiranog protivnika. Videlo se i u trijumfima protiv Zenita i Fenerbahčea da je ekipa podignuta na dosta viši nivo,  pa je raspoložene Zvezdine pristalice zanimalo kako će ove novotarije koje je uveo Bahar izgledati i proti jedne trvde  ekipe iz Serije A. I bilo je još bolje, mnogo brže, eksplozivnije, agresivnije...


Novajlije su blistale i raspalile žestoku artiljeriju. Olajinka je u 8. minutu ukrao loptu uspavanom Martinezu Kvarti, lako je ubacio u mrežu i goleada je počela. Ređali su se uraganski napadi, kočenje je bilo zabranjeno, a „bubamare“ su se samo ređale u golu „Viole“. Kraso u 11, Ivanić u 14,  onda opet Olajinka u 24, pa uporni Bukari iz penala u 27. minutu „popili su mozak“ golmanu Fiorentine Terećanu.   


Na sredini gospodarili su „dar sa neba“ Marko Stamenić i živahni Kangva, dok se golman  Glazer istakao sa par sigurnih intervencija. Sve je izgledalo kako se samo pođeleti može.  


Barak Bahar se hvatao za glavu kada je u 33. Mitrović propustio zicer za 6:0, tri minuta kasnije Kraso je pogodio stativu. Trener „ljubičastih“  Vićenco Italijano neraspoložen se umusio na klupi, svojim igračima nije dao da idu u svlačionicu na poluvremenu, već su Verovatno po kazni. 


U tim trenucima kada su Zvezdini igrači krenuli na odmor, praštalo je od aplauza oduševljenih „delija“. 


U drugom poluvremenu pao je ritam, od 60. minuta počele su brojne izmene kod obe ekipe. Zvezdina mlada garda sa Nedeljkovićem, Lučićem, Šljivičem, Mijatovićem i Lekovićem je dobila priliku da se pokaže i oseti atmosferu. Debitovao je i Uroš Kabić, lepo driblao Azarov, a Lučić „lomio“ Milenkovića, ali više nije bilo golova.   
Za prijateljski meč – savršenstvo. Nada ne tinja, nego bukti u srcima navijača Crvene zvezde da će u Ligi šampiona gledati odličan fudbal svog tima i sigurno neko vrhunsko iznenađenje poput onog sa Liverpulom. 
 

C. ZVEZDA - FJORENTINA 5:0 (5:0)

STRELCI: Olajinka u 8. i 24, Kraso u 11, Ivanić u 14, Bukari u 27. minutu  Stadion: „Rajko Mitić“. Gledalaca: 36.802. Sudija: Miloš Milanović.
C. ZVEZDA: Glazer (od 60. Popović) - Degenek (od 46. Spajić), Mijailović (od 70. Nikolić), Rodić (od 60. Leković) - Bukari (od 60. Lučić), Stamenić (od 70. Ado), Kangva (od 78. Kabić), Mitrović (od 60. Azarov), Ivanić (od 60. Šljivić) - Olanjinka (od 46. Nedeljković), Kraso (od 60. Mijatović).
FJORENTINA: : Teraćano (od 46. Cerofolini), Dodo (od 73. Kajode), Biragi, Kvarta (od 46. Milenković), Ranijeri, Dankan (od 46. Artur), Mandragora, Sabiri, Jović (od 46. Kabral), Bonaventura (od 59. Brekalo), Ikone (od 59. Kastrovili).


Joviću dres za uspomenu


PRED početak utakmice, legende crveno-belih Vladimir Petrović Pižon i Dušan Savić uručili su Luki Joviću dres sa brojem 9. Jović je još uvek najmlađi strelac u istoriji Crvene zvezde jer je sa 16 godina, pet meseci i pet dana postigao gol na Karađorđu u remiju sa Vojvodinom (3:3). 

Foto: Printskrin/Arena sport


Tenk na severu


PORED sjajnog navijanja,  "delije" su napravile upečatljivu koreografiju. Iznad velikog transparenta sa porukom: "Kad se vojska na Kosovo vrati", preko cele tribine je bila iscrtana" srpska trobojka a ispred nje je bio - tenk.

 

Bonus video: Bakljada "delija" pred utakmicu Crvena zvezda - Fiorentina

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!