TERZIĆ: ''Prvi put imamo teren kakav zaslužuje učesnik Lige šampiona''

Novosti online

21. 07. 2023. u 16:21

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić izjavio je danas, na promociji nove travnate podloge na stadionu "Rajko Mitić", da klub prvi put ima teren kakav zaslužuje učesnik Lige šampiona.

ТЕРЗИЋ: Први пут имамо терен какав заслужује учесник Лиге шампиона

FOTO: M. Vukadinović

Teren je danas predstavljen novinarima, a Terzić je rekao da se raduje sutrašnjem "debiju" terena, kao i prijateljskom meču protiv Fjorentine.

- Mnogo me raduje izrada terena. Prvi put imamo teren kakav zaslužuje učesnik Lige šampiona. Biće protok lopte drugačiji, to je bilo neophodno. Sutra je debi novog terena, protiv TSC, a ne pamtim ovakvo interesovanje za prijateljski meč protiv Fjorentine koji je na programu u sredu. Biće to pravi spektakl - poručio je Terzić.

Govoreći o aktuelnim temama u prelaznom roku, Terzić je rekao da je Miloš Degenek "praktično pred vratima" i da ga očekuje za tri dana.

- Očekujem da danas ili sutra potpišemo (Uroša) Kabića. Mi moramo da budemo Bajern u Srbiji. Sve što je najbolje u zemlji, mora da bude kod nas - dodao je Terzić.

Kada je u pitanju status fudbalera Atalante Late Lata, Terzić je rekao da je pitanje da li je on potreban Crvenoj zvezdi. 

- Pričali smo sa Baharom, u špicu imamo paklenu konkurenciju - naveo je Terzić.

Otvorene su karte i oko Strahinje Erakovića. Mladi štoper je otputovao za Rusiju da potpiše ugovor sa Zenitom, ali se na "Marakani" nadaju da će ga vrlo brzo ponovo videti u crveno-belom dresu.

- Naša je želja da se Eraković vrati na pozajmicu, a to je i njegova želja. Neka odradi tamo prve treninge. Videćemo šta je najbolje za njega. Mi bismo voleli, ali Zenit kuburi sa štoperima - istakao je Terzić.

Ukoliko se Eraković i ne vrati, na njegovo mesto uskočiće Leković, za kojeg se govorilo da je zapao za oko emisarima bogatih evropskih klubova.

- Leković ostaje sigurno, nikad nismo imali konkretnu ponudu. On mora da zauzme Erakovićevo mesto. Staćemo iza njega, on nije tema da ide iz kluba - naveo je Terzić.

 Dres Zvezde nosiće naredne sezone i mladi Stefan Mitrović, reprezentativac Srbije. O njegovom odlasku nema govora.

- Mitrović ostaje. Bilo je mnogo telefonskih razgovora oko njega, ali nismo dobili ponudu.

Terzić se osvrnuo na igre ekipe pod vođstvom Baraka Bahara i promene u timu koje je napravio. 

- Na (Aleksandra) Kataija se računa, on može da igra u špicu. On je blago Zvezde, u svakom momentu može da nam pomogne. (Gelor) Kanga je mnogo dao klubu, videćemo može li da odgovori zahtevima. To je do njih, a ne do Baraka - rekao je Terzić.

Tri pobede i osvajanje turnira u Rusiji euforično su prihvaćene kod navijača kojima se sviđa "nova Zvezda".

- Desile su se lepe stvari, euforija je oko nas. Turnir u Rusiji je pokazatelj kako bi trebalo da igramo: brzo, hrabro, moderno. Bilo je vreme za novu energiju. I brzi igrači. Ovde nema minulog rada. Promenili smo mnogo igrača, Barak je gurnuo klince. Realizovao je ono što smo planirali, pred njega smo stavili zahteve da osvojimo titulu i podmladimo tim. Moramo da iskoristimo Ligu šampiona kao izlog, protiv Zenita smo imali pet bonus igrača. Prepoznao je Bahar da imaju kvalitet - zaključio je Terzić.

BONUS VIDEO: Izgled Marakane nakon renoviranja terena

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)