ČELSI IMA NOVOG TRENERA! Milioni i milioni uloženi u klub, a on tone brže i dublje od svih drugih - morao je da se povuče drastičan potez

Novosti online

29. 05. 2023. u 15:22

Sezonu 2022/2023. Čelsi je završio kao 12. u Premijer ligi, sa 44 boda, što je za čak 30 bodova manje nego pre godinu dana. I to iako je u klub ušlo mnogo novca, a dovedeni su i brojni igrači. Zato se uprava opredelila da dovede stručnjaka koji će od postojećih kockica napraviti mozaik koji će da "liči na nešto".

ЧЕЛСИ ИМА НОВОГ ТРЕНЕРА! Милиони и милиони уложени у клуб, а он тоне брже и дубље од свих других - морао је да се повуче драстичан потез

Profimedia

Prošlog leta "plavci" su angažovali pet igrača skupljih od 20 miliona funti, što je oko 22 miliona evra (Čukvuemeka 21, Kulibali 33, Sterling 47,5, Kukuruela 56, Fofana 69,5), a onda su na zimu stigla još petorica "takvih", samo još skupljih - Gusto za 26 miliona funti, Madueke za 29, Badiašil za 33, Mudrik za 62 i Enco Fernandez iz Benfike za 106,7 miliona evra.

I?

Toliko je sve to delovalo loše da je Tomas Tuhel smenjen već 7. septembra, potom ga je odmenio Grejam Poter koji nije opravdao ogromna očekivanja, te je 2. aprila i on zamenjen, na četiri dana ga je menjao Bruno Saltor, a od 6. aprila privremeno ekipu vodio Frenk Lampard. Od danas je novi strateg "plavaca" iz Londona - Maurisio Poketino.

Maurisio Poketino / Foto AP

Argentinski fudbalski stručnjak će prvog jula preuzeti mesto menadžera, a sa engleskim klubom potpisao je ugovor na dve godine, uz mogućnost produženja na još jednu sezonu.

"Oduševljeni smo što će Maurisio da se priključi Čelsiju. On je trener svetske klase sa velikim iskustvom. Svi se radujemo što će da bude u našem timu", navodi se u zvaničnom saopštenju Čelsija.


Poketino (51) je ranije vodio Pari Sen Žermen, Totenhem, Sautempton i Espanjol. Odlično se pokazao u londonskom rivalu Čelsija, Totenhemu, kog je četiri godine zaredom vodio do plasmana među četiri najbolje ekipe u ligi, a i do prvog učešća u finalu Lige šampiona, 2019. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN BEZ PAPIRA: Prilika da se ukaže na važnost očuvanja šuma