OVO JE RETKO KO ZNAO! Malo je falilo da Predrag Mijatović uopšte ne dođe u Partizan, a ovako je postao legenda Reala

Novosti online

20. 05. 2023. u 21:34

LEGENDARNI Predrag Mijatović na današnji dan 1998. godine postigao je "najvažniji gol u istoriji Real Madrida i to u finalu Lige šampiona.

ОВО ЈЕ РЕТКО КО ЗНАО! Мало је фалило да Предраг Мијатовић уопште не дође у Партизан, а овако је постао легенда Реала

FOTO: N. Paraušić

Tačno 25 godina prošlo je od nezaboravnog trenutka, a njega se na društvenim mrežama prisetio i "kraljevski klub".

- Razmišljao sam o tome, još razmišljam i vjerovatno ću razmišljati o tome dok ne umrem. Za mene je to najvažniji pogodak. Danas, 25 godina kasnije, dok pričamo o tome i gledamo fotografije i snimke sa te utakmice shvatamo da bi to mogao da bude najvažniji gol u istoriji kluba. Ili jedan od najvažnijih, da se ne hvalim. Pogodak koji je klubu donio sedmu titulu u Ligi šampiona , počeo je Mijatović razgovor za "Marku" i dodao da je klub "miran" dok ima "staru gardu":

- Sad se nadamo petnaestoj tituli u Ligi šampiona, možda sledeće godine, možemo da se nadamo dokle god su tu Kros, Modrić, Benzema, a doći će i dobri igrači u budućnosti. Ali poslednjih deset godina... Nadam se da grešim, ali jednog dana ćemo sa setom pričati o ovom razdoblju Reala, siguran je on.

Mijatović je u razgovoru u emisiji "Una, due, tre", na televiziji Una izneo brojne anegdote iz prebogate karijere.

Leggendarni "Mijat" govorio je o svojim počecima.

- Ja sam ozbiljno počeo da treniram u nekoj desetoj, jedanaestoj godini. Do tada sam igrao fudbal u školi, imao svoju neku ekipicu na tim nekim školskim turnirima. Bio sam, eto, najtalentovaniji od tih mojih drugara sa kojima sam u to vreme živeo i bio jako, jako nezgodan. Iako sam bio najniži u društvu i svi su bili mnogo viši od mene, kad bi se nešto desilo mogli bi da me pojedu za doručak. Ali, kada se igrao fudbal onda sam bio najjači. Najjači u smislu sa niko u mom timu nije smeo da se zeza, otkrio je Mijatović.

Imao je i specifičan nadimak.

- Kasnije, naravno, svi su mi prigovarali: „Zašto tako reaguješ, zašto te psovke…“. Čak su me zvali „živčo“, to se u Crnoj Gori kaže kad je neko živčan i nenormalan. Ja sam bio živčo u tom trenutku. Iako smo osvajali uglavnom veći broj turnira, kad god bi izgubili neki turnir, ja sam išao ispod nekih borova da plačem. I tih nekih dvadesetak minuta plačem, iz mog ludila niko nije smeo da mi priđe. Kasnije se, naravno, smiriš pa se izviniš, ističe legenda Reala.

Umesto u Partizanu umalo je završio u drugom klubu.

- Dobio sam i akontaciju koja je bila 100.000 maraka u ono vreme, što je bio neverovatan novac. I sve mi je to izgledalo fenomenalno. Međutim, Partizan koji je bio jedan od klubova koji me je isto tako jako želeo, jednog dana sam dobio informaciju od jednog čoveka da će u Jugoslaviji biti problema. Naravno, nije moglo da se ulazi u detalje u to vreme, ali nas je baš zagolicao. Bili smo moj otac i ja na tom sastanku kod nas kući i u trenutku kada je taj čovek otišao sa svim tim informacijama koje nam je dao, jednostavno smo shvatili da je veliki rizik u tom trenutku moja odluka da ja odem u Hajduk. Promenili smo odluku i izbor je bio Partizan. Mislim da mi je to i najpametniji fudbalski potez da odem u Partizan i da tamo napravim pravi put ka nekakvoj evropskoj i svetskoj karijeri, dodao je Mijatović.

Za crno-bele je igrao od 1990. do 1993. godine, i sa Partizanom je osvojio jednu titulu i jedan Kup Jugoslavije, a potom je nastupao i za Valensiju, Real Madrid, Fjorentinu, a karijeru je okončao 2003. godine u dresu Levantea.

BONUS VIDEO: "ORLOVI" KRENULI U MISIJU NA EP 2024: Piksi poveo Srbiju ka Nemačkoj 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati