ARGENTINSKI SUPERKLASIKO DONEO LUDU ZAVRŠNICU: Penal, pobeda, haos i sedam crvenih kartona

M. Blažić

08. 05. 2023. u 20:50

DELOVALO je da će najveći broj navijača u istoriji gradskog derbija Buenos Ajresa videti jedan od najmirnijih okršaja River Plejta i Boke juniors, ali se četiri minuta nadoknade, koliko je sudija Herera odlučio da nadoknadi, pretvorila u više od 20, jurnjavu po terenu i čak sedam crvenih kartona.

АРГЕНТИНСКИ СУПЕРКЛАСИКО ДОНЕО ЛУДУ ЗАВРШНИЦУ: Пенал, победа, хаос и седам црвених картона

FOTO: AP

River je slavio minimalnim rezultatom (1:0) pred rekordnih 83.196 svedoka i tako stekao 19 bodova prednosti nad najvećim rivalom, ali to definitivno nije nešto što predstavlja glavni utisak 259. prvenstvenog međusobnog okršaja dva najpopularnija argentinska kluba.

Tokom 90 minuta igre River je kontrolisao posed, više pretio golu Romera, ali je do trijumfa koji je doneo istinski delirijum na krcatim tribinama "Monumentala" stigao tek posle sumnjivog penala dosuđenog u prvom minutu nadoknade drugog poluvremena. Herera je procenio da je start Agustina Sandesa nad Pablom Solarijem na ivici šesnaesterca dovoljan za najstrožu kaznu i rezervista Migel Borha koji je na teren ušao deset minuta ranije je dobio priliku da postane junak. I uspeo je u tome poslavši Romera u jednu, a loptu u drugu stranu.

Pobedonosni gol domaćina je predstavljao signal za totalni haos na terenu pošto fudbaleri Boke nisu mogli stoički da istrpe poraz u poslednjim trenucima utakmice. Došlo je do opšte jurnjave po terenu, udaranja, koje je trajalo više od deset minuta. Sudiji je uz konsultacije sa arbitrima trebalo punih 20 da odredi ko je bio grešniji od ostalih u celom haosu i na kraju je podelio čak sedam crvenih kartona. Sa terena su udaljeni Palavesino iz Rivera, odnosno Valentini, Marentijel i Fernandes iz Boke, dok su sa klupa udaljeni Gomez i Senturion (River), te Almiron iz Boke.

River je tako posle prave ludnice u finišu utakmice prekinuo mini niz Boke od dve identične pobede (0:1) u prethodna dva međusobna okršaja.

Posle 15 kola, River je prvi sa 37 bodova, dok je Boka na 13. poziciji sa 18 poena.

BROJKA

83.196 navijača gledalo je utakmicu između Rivera i Boke, čime je oboren rekord tog derbija

Treneri debitanti

PORED istorijske, najveće posete na "Superklasiku", 259. duel Rivera i Boke ostaće upamćen i po debitantima na klupi oba tima. Martin Demikelis, nekadašnji as Bajerna je na kraju mogao da ispije šampanjac, dok je Horheu Almironu ostalo da sačeka neku drugu priliku.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)