PARTIZAN DOBIO SJAJAN DERBI KOLA! TSC "nervirao" crno-bele, oni pokazali zube i ostali u igri za Ligu šampiona (VIDEO)

Novosti online

01. 05. 2023. u 20:56

FUDBALERI Partizana pobedili su TSC u Bačkoj Topoli sa 1:3 i na taj način su ostali u trci za drugo mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

ПАРТИЗАН ДОБИО СЈАЈАН ДЕРБИ КОЛА! ТСЦ нервирао црно-беле, они показали зубе и остали у игри за Лигу шампиона (ВИДЕО)

FOTO: FK Partizan

Izabranicima Igora Duljaja je ovo bila prva pobeda u plej-ofu Superlige Srbije, ujedno i prvi golovi koje su postigli, posle poraza od Čukaričkog (1:0) i remija sa Crvenom zvezdom (0:0).

Utakmica na "TSC Areni" bila je sjajna, igralo se otvoreno na obe strane. Ispostavilo se da je to više odgovaralo gostima koji su do prednosti stigli u 12. minutu kada je Rikardo Gomeš prekinuo post od tri meča bez pogotka. Kristijan Belić je ukrao loptu Nemanju Stojiću, ona je potom stigla do napadača sa Zelenortskih Ostrva kome nije bilo teško da postigne 16. gol u prvenstvu.

Nije dugo trebalo timu koji sa klupe predvodi Žarko Lazetić da dođe do izjednačenja. Igrao se 20. minut kada je Luka Ilić iz slobodnog udarca pogodio stativu, na loptu je natrčao Saša Jovanović koji je uspeo da savlada Aleksandra Popovića.

Do odlaska na odmor nije bilo promene rezultata, ali po svemu viđenom molgo je da je bude. Ipak, drugi deo meča počeo je idealno za goste. Nemanja Jović je u 48. minutu zakucao pod prečku loptu koju je golman domaćih Veljko Ilić odbio nakon udarca Bibarsa Natha.

TSC je po drugi put na utakmici krenuo po izjednačenje. Partizan je iskoristio nešto otvoreniju igru rivala da dođe do trećeg pogotka u 70. minutu. Desni bek gostiju Aleksandar Filipović se najbolje snašao u gužvi i sa svega nekoliko metara je uspeo da matira golmana ekipe iz Bačke Topole. Uradio je to nakon centaršuta Danila Pantića iz kornera.

Do kraja utakmice nije bilo izglednih prilika. Jedino vredno pomena je to da su domaći tražili penal u 83. minutu. Ipak, sudija Srđan Jovanović je procenio da je Slobodan Urošević ispravno startovao na Jovanoviću, pa od jedanaesterca nije bilo ništa.

Partizan je sada četvrti na tabeli sa 61 bodom, ima četiri manje od TSC-a i Čukaričkog, a isto koliko i petoplasirana Vojvodina. Crno-beli u narednom kolu dočekuju Novi Pazar, dok tim Žarka Lazetića ide gostuje kragujevačkom Radničkom.

Stadion: "TSC Arena". Gledalaca: oko 3.000. Sudija: Srđan Jovanović. Strelci: Jovanović 20 (TSC) - Rikardo 12, Jović 49, Filipović 70. (Partizan).

TSC (3-4-1-2): V. Ilić – Antonić (od 79. Krstić), Ćalušić, Cvetinović (od 46. Milosavljević) – Stanojev (od 72. Mirčevski), Stojić, Đakovac, Petrović – L. Ilić – Jovanović, Ratkov (od 72. Vukić).

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović – Filipović, Vujačić, Saničanin, Urošević – Kolorado, Belić (od 80. Fejsa) – Dijabate, Natho (od 65. Pantić), Jović – Rikardo (od 89. Rikardo).

Drugo poluvreme: TSC - Partizan 1:3

90+6' - Kraj utakmice! Dobar šut pre isteka uputio je Đakovac, ali Filipović je odbio loptu u korner.

90' - Odlučeno je da se drugo poluvreme produži za pet minuta.

83' - Bune se domaći fudbaleri. Smatraju da je Urošević nepropisno zaustavio Jovanovića. Sudija Srđan Jovanović je odmahnuo rukom i rekao da se igra nastavi. I arbitri iz VAR sobe su bili istog mišljenja pa od penala za TSC neće biti ništa.

70' - Upravo je desni bek gostiju nakon udarca iz ugla uspeo da postigne pogodak i odvede crno-bele na velikih plus dva. On se najbolje snašao u gužvi i sa svega nekoliko metara je uspeo da matira Veljka Ilića.

 

69' - Dobro je šutirao Filipović. Morao je da reaguje Ilić koji je uspeo da se baci i izbije loptu u korner.

65' - Prekid utakmice u Bačkoj Topoli. Jug Stanojev i Slobodan Urošević su ušli u sukob na terenu. Ipak, na kraju se sve dobro i brzo završilo, a dvojica fudbalera sankcionisana su žutim kartonom.

 

58' - Kakva utakmica. Dobra prilika za TSC. Vujačić je najpre zaustavio Ratkova koji je bio u dobroj poziciji da savlada Popovića. Potom je u nastavku akcije golman Partizana zaustaivo udarac Đakovca.

55' - Dobro igra Partizan na ovoj utakmici. Opet je Rikardo oprobao udarac. On je ovoga puta šutirao pored gola.

48' - Sjajan početak drugog dela meča za goste. Natho je poslao dugu loptu ka Rikardo koji je vratio Izraelcu čiji udarac je odbranio Ilić, ali je na nju natrčao Jović i zakucao je pod prečku.

 

46' - Počelo je drugo poluvreme u Bačkoj Topoli.

Prvo poluvreme: TSC - Partizan 1:1

45+2' - Završeno je prvo poluvreme u Bačkoj Topoli koje je bilo veoma sadržajno.

45' - Drugi gol na utakmici postigao je Rikardo. Ipak, on nije priznat pošto se napadač gostujućeg tima nalazio u ofsajdu. Nakon VAR potvrde potvređno je da je pomoćnik Uroš Stojković doneo ispravnu odluku.

40' - Prečku je pogodio Rikardo. Dijabate je odlično uposlio napadača koji je snažno šutirao. Ekipu TSC-a je okvir gola spasao da po drugi put ne bude u zasotatku.

35' - Posle jedne izbijene lopte na nju je natrčao Andres Koloradu. Šutirao je Kolumbijac iz prve, ali lopta je otišla visoko preko gola.

FOTO: FK Partizan

33' - Sjajna utakmica u Bačkoj Topoli. Domaći su izveli dobar kontranapad. Luka Ilić je imao dve prilike u jednom napadu da postigne gol. Najpre je njegov pokušaj izblokirao Saničanan, da bi potom iz izgledne pozicije lošte šutirao.

28' - Velika šansa za domaće. Jovanović je poslao sjajnu loptu ka Ratkovu koji se našao u odličnoj poziciji da matira Popovića. Ipak, uspeo je da ga stigne Vujačić i da mu zasmeta, pa je napadač tima iz Bačke Topole loše šutirao.

20' - Luka Ilić je poslao loptu u prostor, a Siniša Saničin je nepropisno zaustavio jednog igrača domaćeg tima. TSC je uspeo da dođe do izjednačenja. Luak Ilić je izveo odlično slobodan udarac, pogodio je stativu, na loptu je natrčao Saša Jovanović koji je bio potpuno sam i nije mu bilo teško da postigne 10. pogodak u Superligi Srbije.

 

18' - Nova odlična prilika za goste. Nemanja Jović je vukao loptu po levoj strani, uneo ju je u sredinu, šutiro po zemlji, no dobro je reagovao Veljko Ilić i zaustavo je pokušaj krilnog napadača gostiju. Potom je mladi igrač crno-belih opet zapretio, ali ni sada se mreža domaćeg tima nije zatresla.

15' - Izveo je TSC dva vezana kornera nakon vođstva gostiju. Ipak, nije bilo opasnosti po gol Aleksandra Popović.

12' - Čekao se Rikardo i evo ga. Napadač Partizana je postigao gol posle tri utakmice bez pogotka. Dosta energično su gosti otvorili meč. Kristijan Belić je ukrao loptu Nemanju Stojiću, ona je potom stigla do napadača sa Zelenortskih Ostrva kome nije bilo teško da postigne 16. gol u prvenstvu.

 

6' - Dobro je Partizan počeo meč. Rikardo je došao do lopte u kaznenom prostoru rival, ipak šutirao je visoko preko gola, pa do promene rezultata nije došlo.

2' - Prvi opasan napad imali su gosti. Ipak, Natho ga nije dobro završio, iako je delovalo da bi to mogla da bude dobra prilika za crno-bele.

1' - Počela je utakmica u Bačkoj Topoli!

Uoči meča:

Poslednji meč koji su ove ekipe odigrale na stadionu "TSC Arena" bio je sjajan. Crno-beli su trijumfovali sa 2:3, dok u prvom meču u Humskoj nije bilo golova.

Što se plej-ofa tiče izabranici Žarka Lazetića su izgubili od Crvene zvezde (4:1) i pobedili su Čukarički (1:0). Sa druge tim Igora Duljaja još uvek ne zna za pobedu, kao ni dat gol. Partizan je poražen na Banovom brdu (1:0), a remizirao je u večitom derbiju (0:0).

Ova utakmica je važna i u borbi za drugo mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. TSC je u boljoj poziciji i jasno je da gostima igra samo pobeda.

Ekipa iz Bačke Topole je druga na tabeli sa 65 bodova, koliko ima i trećeplasirani Čukarički. Partizan je na petoj poziciji sa sedam manje.

Sastavi timova:

TSC (3-4-1-2): V. Ilić – Antonić, Ćalušić, Cvetinović – Stanojev, Stojić, Đakovac, Petrović – L. Ilić – Jovanović, Ratkov.

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović – Filipović, Vujačić, Saničanin, Urošević – Kolorado, Belić – Dijabate, Natho, Jović – Rikardo.

BONUS VIDEO: "TO JE ONO ŠTO ME BOLI..." Igor Duljaj o večitom derbiju u Humskoj

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona