NISU ZNALI ŠTA IH JE SNAŠLO: Deset hiljada Hrvata otputovalo u ovaj evropski grad, ali nisu ni sanjali šta će da dožive

Novosti online

24. 04. 2023. u 21:46

IMA za čim da žali Crvena zvezda, kada se o omladinskoj Ligi šampiona radi, ali još više danas žali Hajduk iz Splita i svi kojima je on drag.

НИСУ ЗНАЛИ ШТА ИХ ЈЕ СНАШЛО: Десет хиљада Хрвата отпутовало у овај европски град, али нису ни сањали шта ће да доживе

Foto: M. V.

Kada su omladinci kluba s Marakane ispali u drugoj rundi "UEFA Lige šampiona za mlade", kako zvanično glasi ime elitnog takmičenja, verovatno nisu ni sanjali šta će sve da uradi njihov tadašnji rival.

U pitanju je bio AZ Alkmar, koji je posle 2:2 na svom terenu odigrao 1:1 u Beogradu pa na penale (3:4) prošao dalje.

A Holanđani su potom držali lekcije mnogima: Ajntrahtu su napunili mrežu, bilo je 5:0. U gostima su razneli Barselonu sa 0:3 u osmini finala. Kod kuće Real Marid sa 4:0 u četvrtfinalu, na penale su, posle 2:2, izbacili Sporting u polufinalu, a onda je na red došlo finale omladinske Lige šampiona.

I to ne bilo kakvo.

Moralo je čak da bude premešteno sa uobičajene lokacije, iz Nona, u Ženevu, jer je dolazak najavilo (i u delo sprovelo) 10.000 hrvatskih navijača.

A došli su jer je u finale prošao splitski Hajduk, koji je izbacio Apoloniju, Šahtjor (1:0), Mančester siti (2:1), Borusiju Dortmund (1:1, penalima 9:8) i Milan (3:1).

No, deset hiljada Hrvata uopšte se nije provelo lepo u Ženevi:

AZ Alkmar je zgromio splitski Hajduk sa 5:0 i postao omladinski prvak Evrope.

Nakon što je Džejden Adai u 45. minutu doneo prednost Holanđanima iz penala, u drugom poluvremenu po dva gola dali su Enrest Poku i rezervista Meks Merdink, koji je u četvrtak izveo odlučujući penal za seniore u četvrtfinalu Lige konferencija protiv Anderlehta, u nedelju igrao protiv Valvijka, a onda hitno doleteo u Ženevu da pomogne vršnjacima.

- Nismo ostvarili naš san. Nadali smo se pobedi koja bi usrećila naše navijače, ali nismo delovali dobro na terenu od prvog sudijinog zvižduka. Ipak, treba da smo ponosni na urađeno, jer je ovo veliki uspeh za nas - rekao je Borna Buljan, golman Hajduka.

Bonus video: Navijači Olimpijakosa i Zvezde zajedno skandirali "Kosovo je Srbija"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)