MOĆNA ZVEZDA! Crveno-beli pregazili Novi Pazar: Kanga i Katai sa dve "lepotice" obeležili rođendan u LJutice Bogdana.

Novosti online

12. 03. 2023. u 18:09

CRVENA Zvezda proslavila je ovog popodneva 78. rođendan i to na kakav način! U duelu Superlige Srbije crveno-beli pregazili su Novi Pazar sa ubedljivih 5:1.

МОЋНА ЗВЕЗДА! Црвено-бели прегазили Нови Пазар: Канга и Катаи са две лепотице обележили рођендан у Љутице Богдана.

FOTO: FK Crvena zvezda

CRVENA ZVEZDA - NOVI PAZAR 5:1

STADION: "Rajko Mitić"

Sudija: Danilo Nikolić

Crvena zvezda: Borjan - Eraković, Leković, Dragović - L. Nikolić, V. Nikolić, Kanga, Prucev - Katai - Rakonjac, Pešić

Novi Pazar: Slavković - Pešukić, Rubežić, Kurdić, Jović - Radovac, Momčilović - Bogdanovski, Đuričković, Ergelaš - Majdevac

 

Uprkos sunčanom nedeljnom danu, proslavi rođendana, jurišu ka tituli i besplatnom ulazu razočaravajuća poseta na najvećem srpskom stadionu. Svega 7,8 hiljada došlo je da isprati svoje miljenike na putu ka odbrani trona Superlige Srbije.

Uvodnih 10 minuta protekli su u izuzetnom sporom ritmu, ali bilo je to samo zatišje pred buru.

Lopta je nakon jedne čudesne reflekse intervencije golmana Slavkovića otišla u korner, a potom Rakonjac najviši u skoku za vođstvo i voj prvenac u crveno-belom dresu nakon što je kao pozajmljen igrač Lokomotive došao u Ljutice Bogdana.

FOTO: FK Crvena zvezda

Usledilo je ponovo period zatišja i sporijeg ritma, a onda, 23. minut i  penal za Novi Pazar. Lopta je nesrećno pogodila Aleksandra Dragovića u ruku, a Danilo Nikolić autoritativno je pokazao na belu tačku.

Odgovornost u redovima Novopazaraca preuzeo je Majdevac, poslao Borjana u jednu stranu, a loptu u drugu, za 1:1 na Marakani.

Samo 10 minuta kasnije glavni arbitar ponovo pokazuje na jedanaesterac, ovoga puta za Zvezdu.

Pešukić je igrao rukom na ivici kaznenog prostora, a Nikolić je sledio kriterijum koji je primenjen i kod dosuđivanja prvog penala i pokazao da sledi i drugi.

Kanga je fenomenalno izveo jedanasterac, pročitao ga je Slavković, pružio se koliko je mogao, ali je bio nemoćan s obzirom da je Gelor izveo skoro pa savršen udarac.

FOTO: FK Crvena zvezda

Nastavak je doneo pravu fudbalsku uspavanku, sakrili su loptu Milojevićevi izabranici rivalu, zatvorili sve puteva ka golu i vrebali novu priliku da ujedu ranjivu odbranu gostiju.

I onda, nakon uspavanke, blickrig. Prvo je u 73. minutu Gelor Kanga prelepim udarcem sa 18 metara matirao Slavkovića.

U 77. već je viđena nova majstorija, Aleksandar Katai je prelepo lobovao čuvara mreže gostiju na asistenciju Gelora Kange, a četiri minuta kasnije pukla je i petarda na stadionu Rajko Mitić. Tada je Rakonjac krunisao lepu timsku akciju svoje ekipe, postigao svoj drugi, a ukupno peti gol na meču svog tima.

Crvena zvezda je prva na tabeli SLS sa 72 boda, dok je Novi Pazar šesti sa 44. "Crveno-beli" će u narednom kolu gostovati Napretku u Kruševcu, dok će Novi Pazar na svom terenu igrati sa Kolubarom.

DRUGO POLUVREME

KRAJ MEČA

81. minut - "Petarda!" Rakonjac kruniše lepu timsku akciju svoje ekipe, postiže svoj drugi, a ukupno peti gol na meču svog tima.

77. minut - Majstorija, 4:1! Zvezda vodi 4:1, Aleksandar Katai je prelepo lobovao Slavkovića na asistenciju Gelora Kange.

75. minut - Gol je! Danilo Nikolić kaže da ipak nema ofsajda i da je gol tima iz Ljutice Bogdana regularan.

73. minut - Kakav gol! Gelor Kanga je prelepim udarcem sa 18 metara matirao Slavkovića. Postoji šansa da Nikolić poništi ovaj gol zbog potencijalnog ofsajda koji je prethodio ovom pogotku.

68. minut - Fenomenalan prodor Pruceva, nanizao je Rus tri rivalska igrača, ali njegov udarac je potom izblokiran. U nastavku akcije Rakonjac je mogao do još jednog gola glavom, ali ovoga puta njegov udarac odlazi pored gola koji čuva Slavković.

62. minut - Mirko Ivanić se vraća nakon povrede i menja Aleksandra Pešića. Milojević čini još dve izmene, Irakli Azarov menja Erakovića, a Slavoljub Srnić Veljka Nikolića.

54. minut - Baš kao i uvertiri prvog, tako i na startu drugog poluvremena, jako spor ritam, Zvezda nastavlja da kontroliše posed, plavo-beli da vrebaju prilike iz kontra-napada. Nadajmo se da je ovo samo novo zatišje pred buru, baš kako je to bilo i u prvom delu susreta.

46. minut - Drugo poluvreme je počelo! Crveno-beli su izveli loptu sa centra.

PRVO POLUVREME

45 + 2 - Odličan centaršut Nikolića, Aleksandar Pešić najviši u skoku, ali dobro postavljeni Slavković hvata živu loptu. Ostaje 2:1, glavni arbitar pokazuje da igrači mogu da krenu u svlačionice nakon super-uzbudljivog prvog poluvremena. Dva penala, tri gola, nekoliko dobrih prilika na obe strane. Prvih 45 mintua obećavaju da će ljubitelji fudbala videti sjajnu predstavu i u nastavku.

45. minut - Dva mintua nadoknade pokazuje Danilo Nikolić

38. minut - Au kakva šansa za goste! Ergelaš je uhvatio strahovit volej sa 16 metara, raspalio po lopti u trku iz sve snage, trese se stativa gola koji čuva Milan Borjan.

34. minut - Zvezda ponovo vodi! Kanga je fenomenalno izveo jedanasterca, pročitao ga je Slavković, pružio se koliko je mogao, ali je bio nemoćan s obzirom da je Gelor izveo skoro pa savršen udarac.

33. minut - Au, šta se ovo dešava!? Danilo Nikolić pokazuje ponovo na belu tačku, ovoga puta je jedna fudbaler Novog Pazara nespretno u kaznenom zakačio loptu rukom, lider Superlige ima priliku da ponovo povede.

24. minut - Gol, strašan početak utakmice! Majdevac šalje Borjana u jednu stranu, a loptu u drugu, 1:1 na Marakani.

23. minut - Penal za Novi Pazar! Lopta je nesrećno pogodila Aleksandra Dragovića u ruku a Danilo Nikolić autoritativno pokazuje na belu tečku.

22. minut - Nastavlja se uspavanka na Marakani, nakon gola koji je postigao pozajmljeni igrač Lokomotive u redovima beogradskog velikana praktično bez i jednog jedinog detalja vrednog pomena.

10. minut - Gol,gol,gol! Trese se mreža gostiju već iz prve šanse Zvezde. Nestvarna odbrana Slavkovića je prethodila pogotku! Lopta je otišla u korner nakon sjajne intervencije čuvara mreže Novopazaraca, a potom Rakonjac najviši u skoku za vođstvo crveno-belih.

8. minut - Spor ritam utakmice za sada, dosta dešavanja na sredini terena, crveno-beli imaju više poseda u nogama, gosti će svoje šanse vrebati iz kontra-napada.

1. minut - Meč je počeo! Gosti iz Novog Pazara su izveli loptu sa centra.

15:55 - Jako loša poseta na "Marakani", uprkos sunčanom nedeljnom danu, proslavi rođendana, jurišu ka tituli i besplatnom ulazu razočaravajuć broj gledalaca. Svega 7,8 hiljada ljudi na najvećem srpskom stadionu.

UOČI MEČA

Crvena zvezda je na liderskoj poziciji Superlige Srbije sa 69 osvojenih bodova. Crveno-beli su ostvarili 22 pobede i tri remija uz gol-razliku 65:9. U prethodne dve utakmice u prvenstvu svakako najvažniji trijumf za aktuelnog šampiona je u večitom derbiju protiv Partizana 1:0.

Nakon toga izabranici Miloša Milojevića su savladali TSC u Bačkoj Topoli sa 2:1, zahvaljujući golovima centarfora Aleksandra Pešića, što je domaćinu peta uzastopna pobeda u prvenstvu.

Novi Pazar zauzima peto mesto na tabeli sa 44 boda, pet manje od četvoroplasiranog TSC-a. Ekipa koju sa trenerske pozicije predvodi Aleksandar Stanković je ostvarila 13 pobeda, pet puta odigrala nerešeno i doživela sedam poraza, uz gol razliku 33:22. U prethodnom kolu plavi su savladali na svom terenu kragujevački Radnički sa 1:0, a gol odluke je postigao Andrija Majdevac.

Ekipa sa Jošanice  je donekle promenila sastav u odnosu na jesen, ali je i sačuvala okosnicu tima. Klub su napustili kapiten Stefan Lončar i Sead Islamović, ali je bilo i pojačanja za ekipu iz Pazara.

Na golu je standardan Filip Kljajić, a defanzivnu četvorku ispred čine desni bek Periša Pešukić, tandem štopera Slobodan Rubežić i Milan Joksimović, dok je levi spoljni Filip Jović. Kao tandem centralnih vezista prednjače Samir Radovac i mladi Miljan Momčilović. Po bokovima dejstvuju Mitar Ergelaš i Miloš Mijić kao najbolji asistent ekipe.

Poslednji duel između Crvene zvezde i Novog Pazara je odigran u oktobru prethodne godine. Crveno-beli su odneli pobedu sa 2:1. Strelci za četu Miloša Milojevića su bili Milan Rodić i Aleksandar Pešić.

U današnjem okršaju na stadionu "Rajko Mitić" nas očekuje pravi spektakl, jer aktuelni šampion Srbije slavi svoj 78. rođendan i ulaz za sve navijače biće besplatan.

Domaćinu će pun stadion biće dodatan vetar u leđa. Crvena Zvezda ima ogromnih 18 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Partizan, i pitanje novog-starog šampiona je već rešeno.

TABELA SUPERLIGE SRBIJE

REČ TRENERA

SVE je spremno za rođendansku proslavu. Želja svih u klubu, koji slavi 78 godina postojanja, kao i navijača Crvene zvezde je da na današnjem meču (16.00) u okviru 26. kola Superlige Srbije protiv Novog Pazara bude fešta, kako na tribinama najvećeg stadiona u našoj zemlji, tako i na terenu uz atraktivnu igru.

- Nadam se dobroj igri i da bude nagrađena golovima, u smislu efikasnosti. Želim da uživamo u fudbalu, da imamo motiv za svaku loptu i odbranu, nadam se dobrom rezultatu - istakao je na konferenciji za medije trener crveno-belih Miloš Milojević.

Osvrnuo se mladi strateg na utakmicu odigranu u prvom delu sezone, kada je Crvena zvezda slomila otpor Novopazaraca tek u 88. minutu susreta (2:1).

FOTO: FK Crvena zvezda

- Ne očekujem da bude slično kao kad smo igrali u Novom Pazaru, jer su drugačije okolnosti, ali tada nam je rival zadao dosta muka. Na tom meču smo bili dominantni, ali nismo iskoristili dobre prilike u prvom poluvremenu. Sva sreća tad smo pokazali karakter i došli do trijumfa. Želimo da efektnije i ranije rešavamo utakmice - naglašava Milojević.

Zvezda ima veliku bodovnu zalihu u odnosu na prvog pratioca, ekipu Partizana (+18).

- S jedne strane nam je teško zbog toga, ali s druge nije. Trebalo bi da nam bude jednostavnije, da možemo da se opustimo, da ne postoji stres, već da igramo kvalitetniji fudbal i da nam noge budu lakše. Na nama je da u svaku utakmicu uđemo maksimalno, do kraja sezone.

Osvrnuo se Milojević i na trku tri ekipe za drugo mesto, koje vodi u kvalifikacije za LŠ - Partizana, TSC i Čukaričkog.

- Prvo kolo plej-ofa, igramo sa drugoplasiranim i mislim da će to na kraju biti večiti rival. To što postoji borba za drugu poziciju, daje draž takmičenju u smislu neizvesnosti - zaključio je strateg lidera.

BONUS VIDEO: "STRAH JE ČUDO": Duljaj posle novog kiksa Partizana: Najgore je kad se izgubi samopouzdanje

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!