KAPITEN AJAKSA VEĆ U KLUBU SLAVNIH: Tadićevih prvih 100!

N. Iljukić

21. 02. 2023. u 17:49

DUŠAN Tadić (34) je od nedelje na još jedan način u analima Ajaksa i holandskog fudbala. "Kopljanici" su na "Johan Krojf areni" ugostili Spartu iz Roterdama i došli do ubedljivog trijumfa od 4:0. Naš as je u 6. minutu postigao prvi, a u 64. minutu i treći gol za domaći tim, i od tog trenutka je postao strelac ravno sto golova za "kopljanike", čiju kapitensku traku odavno nosi oko ruke.

КАПИТЕН АЈАКСА ВЕЋ У КЛУБУ СЛАВНИХ: Тадићевих првих 100!

FOTO> EPA

Zanimljivo je da je Tadić do jubilarnog pogotka došao u svom 225. nastupu za Ajaks, a fascinantno je da je uz sto golova zabeležio i 104 asistencije, od kojih je jednu upisao u nedeljnoj utakmici.

Sportska štampa u Holandiji i Evropi veliča dostugnuće kapitena Ajaksa i reprezentacije Srbije, kojim se Tadić upoređuje sa nekim od najvećih zvezda jednog od najpoznatijih klubova u Evropi.

- Ne mogu da opišem rečima koliko sam ponosan zbog mog stotog gola u dresu Ajaksa. Srećan sam što sam deo ovog kluba, njegov kapiten i član sjajne fudbalske porodice. Svojim dugogodišnjim saigračima, ali i navijačima dugujem za sve što sam uradio u dresu Ajaksa - izjavio je Tadić odmah posle utakmice sa Spartom, kada je postalo jasno da je postao deo istorije evropskog fudbalskog velikana.

I Ajaks je na svoj način zahvalio kapitenu za sve što je učinio za klub.

- Dušane, hvala ti za sve. Ti si naš čuvar vatre - objavili su "kopljanici" na jednoj od svojih društvenih mreža, uz Tadićevu fotografiju sa plamenom u ruci.

Povodom jubilarnog Tadićevog gola se oglasio i nekadašnji legendarni golman Ajaksa, trenutno generalni menadžer kluba, Edvin van der Sar.

- Dušane, kakav uspeh i dostignuće... Ti si pravi kapiten Ajaksa i primer svakom fudbaleru kako tvoj profesionalizam i posvećenost fudbalu uvek donose najlepše rezultate. Svi u Ajaksu smo ponosni na tebe - poručio je Van der Sar.

POTPISANI DRES - 90 EVRA

ZANIMLjIVO je da će prodavnica klupskih suvenira kluba iz Amsterdama dodatno da zaradi. Naime, Tadićev svojeručno potpisani dres sa brojem 100, umesto "desetke" je već u prodaji u klupskoj prodavnici po ceni od 90 evra.

ZANIMLjIVOSTI

* TADIĆ je 100 golova postigao u 225 nastupa za Ajaks, otkako je 2018. obukao dres velikana iz Amsterdama.

* Dao je 80 golova levom, 18 desnom nogom, po jedan telom i glavom.

* U holandskoj Erediviziji je nastupao 149 puta, postigao je 73 gola i imao 78 asistencija.

* U Ligi šampiona ima 36 nastupa, 16 golova 13 asistencija.

* U Ligi Evrope upisao je devet nastupa, uz tri gola i dve asistencije

* U Kupu Holandije 18 nastupa, osam golova i 11 asistencija,

* PRVI gol za Ajaks je Tadić postigao 1. avgusta 2018. na meču kvalifikacija za LŠ protiv Šturma, a u domaćem prvenstvu 18. avgusta iste godine protiv Venla.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna