OBRAČUN VELIKANA: Liverpul i Real u velikom derbiju osmine finala Lige šampiona

Z. Ćorović

20. 02. 2023. u 22:50

SUDAR velikana pre vremena. U obračunu klubova koji zajedno imaju 20 evropskih titula, Liverpul (6 trofeja) će sutra uveče od 21, na svom "Enfildu" dočekati madridski Real (14) u prvom meču osmine finala Lige šampiona.

ОБРАЧУН ВЕЛИКАНА: Ливерпул и Реал у великом дербију осмине финала Лиге шампиона

Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Dva prethodna megdana podelili su u finalima, u najsvežijem za sećanje, "kralj" je u Parizu slavio sa 1:0, golom Vinisijusa. Borili su se za trofej i 2018, a španski tim je u Kijevu bio bolji sa 3:1. Jedno finale je pripalo i Liverpulu (1:0), 1981. godine. Kada se uzmu u obzir svi dueli, Madriđani su pobedili na pet utakmica, tri puta su slavili Englezi, a jedan meč je završen bez pobednika.

- Znam da smo igrali protiv Reala u nekoliko finala, ali nije tako često da se naša dva kluba sastaju u dvomeču, tako da sada možemo da se radujemo što će se to desiti. Poznato je i da je Real rekorder Lige šampiona, ali ni naš učinak nije tako loš. Pre svega, imamo "Enfild" i svi znaju šta to znači - istakao je Jirgen Klop, trener Liverpula.

Razlog što je došlo do preuranjenog okršaja giganata, najviše leži u slaboj sezoni "redsa". Bili su drugi u grupi, iza Napolija, ne cvetaju im ruže ni u domaćem prvenstvu, gde su tek osmi na tabeli. Podigle su ih dve vezane pobede protiv Evertona i Njukasla na vreme, baš pred mečeve sa velikim dužnikom. Klop je na poslednjoj konferenciji za štampu rekao da će najverovatnije moći da računa i na napadača Darvina Njuneza, koji ima problem sa ramenom.

U Realov tim vraća se Karim Benzema, najznačajniji adut u prošlogodišnjem pohodu. Ipak, trener šampiona neće moći da računa na Krosa i Čuamenija zbog povreda.

- Očekuje nas zabavna ali i mnogo teška utakmica. Biće sjajna atmosfera na "Enfildu", ali i u revanšu na "Bernabeu". Sve sami spektakli - ushićen je Ančeloti.

U drugom meču, Ajntraht će u Frankfurtu dočekati Napoli. Ova dva tima su se jedini put do sada sastala u Kupu UEFA u sezoni 1994/95. i tada je u nemački tim dobio obe utakmice sa 1:0.

Ajntraht, prošlogodišnji pobednik Lige Evropa, sada će imati mnogo teđi zadatak jer je Napoli pobedio na 18 od poslednjih 19 ligaških mečeva.

- Napoli je najbolji tim u ligama "petice", ali sve se može promeniti - optimista je trener nemačkog tima Oliver Glazner.

JOVANOVIĆ SUDI INTERU

SRPSKI arbitar Srđan Jovanović biće glavni sudija na prvom meču osmine finala Lige šampiona između Intera i Porta, koji se igra u sredu uveče (21.00) na "San Siru". Jovanoviću će pomagati sunarodnici Uroš Stojković i Milan Mihajlović, dok je UEFA za četvrtog arbitra odredila Novaka Simovića. U VAR sobi će biti Nemci Bastijan Dankert i Marko Fric. Jovanović je ove sezone sudio četiri meča u Ligi šampiona i to duele: Benfika - Juventus (4:3), Dortmund - Sevilja (1:1), Sporting - Totenhem (2:0) i Salcburg - Milan (1:1).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BURNO PRED SRBIJA - ENGLESKA! Piksi šokirao Engleze, Tadić im poručio: Samo probajte!