"MIP, MIP": Kako je najveći fudbalski trošadžija novca, Čelsi, poražen od Borusije Dortmund

Z. Ćorović

16. 02. 2023. u 18:35

MUKAMA bahatog trošadžije nema kraja. Ekipa koja je potrošila skoro 700 miliona evra za najnovija pojačanja okliznula se i u elitnom takmičenju, opet ni gol nije dala. Ruku na srce, Dortmund je uz dosta sreće pobedio Čelsi (1:0) u prvom meču osmine finala Lige šampiona, ali to ne umanjuje podvig nemačke ekipe.

МИП, МИП: Како је највећи фудбалски трошаџија новца, Челси, поражен од Борусије Дортмунд

FOTO: EPA

- Imamo Enca u sredini, on tačno zna šta treba da radi, Tiago pozadi, Mudrik u napadu - Čelsi će osvojiti Ligu šampiona - pevali su navijači "plavaca" pre početka utakmice na "Signal Iduna parku".

Međutim, njihovi ljubimci su ponovo pucali ćorcima, iako su stvorili nekoliko odličnih prilika, a najbolju je propustio Feliks u 38. minutu, kada je pogodio prečku. U trenucima najvećih naleta gostiju, u 63. minutu rešena je utakmica. Čelsi je opasno pretio posle prekida, domaći fudbaleri su iz panične situacije tražili način kako da izbace loptu iz svog kaznenog prostora i ona je došla do Karima Ademija koji hvata pun šprint 65 metara i pritom prvo pretrčava Enca Fernandeza, zatim i golmana Kepu, pa lagano daje gol i pravi slavljenički salto.

- Mip, mip - imitirao je zvuk ptice trkačice trener Borusije Edin Terzić, kada su ga pitali da prokomentariše beg i pogodak svog napadača.

Bila je ovo sedma uzastopna pobeda "milionera" u svim takmičenjima, tako da je i njihov trener blistao od sreće.

- Čelsi je bio dominantan, ali neće mo mu se izviniti što smo ga pobedili. Kad nam je bilo teško, mogli smo da računamo na našeg golmana Kobela, radili smo i mi neke dobre stvari u napadu. Nema potrebe da pričam koliko će nam teško biti da sačuvamo ovu pobedu u revanšu i eliminišemo ovavog sjajnog protivnika - rekao je Terzić.

Njegov kolega sa suprotne klupe ponovo je bio meta sarkastičnih i potcenjivačkih komentara. Čelsi je deseti u Premijer ligi, sada je omanuo i na evropskom koloseku.

- Dati Poteru ovu ekipu je isto kao i tražiti od čoveka bez vozačke dozvole da vozi Lamborgini - surov je bio na Tviteru francuski reprezentativac Leo Duboa.

Stojički Grem Poter trpi brojne kritike i čeka bolje dane.

- Timski duh je bio na najvišem nivou, falilo nam je još samo malo sreće da ostavriomo dobar rezultat u Dortmindu. Nastavićemo da radimo još jače, rezultati će sigurno doći - uveren je menadžer "plavaca".

Revanš meč igra se u Londonu 7. marta.

AFRIČKA HRANA FUFU ZA BRZINU

ARGENTINAC Enco Fernandez, zimus plaćen 120 miliona evra, izgledao je kao kornjača naspram Adejemija (21) kod pogotka. Mladi Nigerijac stigao je letos u Dortmund iz Salcburga za 35 miliona evra, uz Belingema i Mukokua čini Dortmundov zlatni trio.

- Jedem mnogo afričke hrane po imenu Fufu, imam i dobre gene koje sam nasledio od oca - otkrio je tajnu svoje brzine nasmejani Adejemi u izjavi posle utakmice.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja

Darko Miličić je jedna od najzanimljivijih ličnosti u našoj košarci. Svrstavan svojevremeno među najveće talente na svetu, izabaran je čak kao drugi pik na NBA draftu, ispred mnogih potonjih zvezda. U NBA ligi, međutim, nije uspeo. U Americi mu se i danas mnogi podsmevaju zbog toga. Ali… Upravo je ekipa najvećeg američkog sportskog medija, ESPN-a, ne tako davno doputovala u Srbiju da sazna nešto više o našem nekadašnjem reprezentativcu. Ono što su otkrili – zaprepastilo ih je.

07. 05. 2023. u 19:16

Komentari (0)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti