ČETVORICA IDEALNIH SRBA, A MEĐU NJIMA NEMA MITROVIĆA : Tadić, Milinković-Savić, Milenković i Vlahović predstavljaju Srbiju

S. O.

13. 02. 2023. u 11:29

SRBIJA ima četvoricu fudbalera u idealnoj postavi iz država koje su nastale iz nekadašnje SFRJ, koju je sastavio britanski "Dejli mejl". Isti broj imaju Hrvati, dok Sloveniju, BiH i Crnu Goru predstavlja po jedan igrač.. Neshvatljivo da među izabranima nema Aleksandra Mitrovića, najboljrg strelca Srbije i jednog od najboljih golgetera Evrope ove sezone...

ЧЕТВОРИЦА ИДЕАЛНИХ СРБА, А МЕЂУ ЊИМА НЕМА МИТРОВИЋА : Тадић, Милинковић-Савић, Миленковић и Влаховић представљају Србију

FOTO: M. Vukadinović

Iz Srbije su izabrani Nikola Milenković, Dušan Tadić, Sergej Milinković-Savić i Dušan Vlahović. Iz Hrvatske su uvršteni Luka Modrić, koji je izabran za kapitena ekipe, Joško Gvardiol, Mateo Kovačić i Ivan Perišić, a tu još Slovenac Jan Oblak, Bosanac Edin Džeko i Crnogorac Stefan Savić.

U tekstu pod naslovom "Balkanska briljantost. Realova legenda Modrić, poželjni štoper Joško Gvardiol i najbolji golman Jan Oblak dolaze iz istog regiona. Da li bi moderna Jugoslavija bila svetski prvak?" - pita se "Dejli mejl", koji je izabrao igrače u formaciji 3-4-1-2.

U ovoj formaciji, to bi izgledalo ovako, golamn Oblak, odbrana Savić, Gvardiol, Milenković, sredina Tadić, Modrić, Kovačić i Perišić, Milinković-Savić iza špiceva i u napadu Vlahović i Džeko.

Englezi podsećaju da je Jugoslavija bila polufinalista SP 1930. i 1962. godine, kao i finalista šampionata Evrope 1960. i 1968.

Takođe, Hrvatska je od osamostaljenja osvojila tri medalje na SP: srebro 2018, kao i bronze 1998. i 2022. godine.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)