DONETA ODLUKA: Rusija utorak istupa iz UEFA, pristupiće Aziji

Tanjug

24. 12. 2022. u 13:04

FUDBALSKI savez Rusije će u utorak zvanično istupiti iz UEFA i pristupiti Azijskoj fudbalskoj konfederaciji, izjavio je predsednik FSR Aleksandar Đukov, a prenosi Sportklub.

ДОНЕТА ОДЛУКА: Русија уторак иступа из УЕФА, приступиће Азији

FOTO: Tanjug/AP

Ruskim klubovima i reprezentaciji zabranjeno je igranje u takmičenjima pod okriljem UEFA i FIFA, zbog sankcija pod kojima je Rusija od početka rata u Ukrajini.

- Ova će odluka sigurno uticati na to kako će se ruski fudbal razvijati u sledećih 10 godina. Počeli smo da razgovaramo o tome, ali smo se složili da prvo moramo da analiziramo sve moguće scenarije i njihove posledice. Dovoljno je samo uporediti odnos Azije i Evrope prema nama. U Aziji imamo 48 reprezentacija i samo dve ili tri ne žele da igraju protiv nas. To je potpuno drugačije od ovog što se događa u Evropi, gde više od pola reprezentacija ne želi susrete s nama - izjavio je Đukov.

Možda je ovakva odluka i ne treba da čudi s obzirom na to da je veliko kada bi Rusi ponovo mogli da se takmiče na najvećim što klupskim, što reprezentativnim takmičenjima.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)