SRBOMRZAC DOBIO IME PO LEGENDI ZVEZDE: Slavi uz ustaške pesme, a obožava Beograd i Novaka Đokovića

Novosti online

24. 12. 2022. u 09:47

Poslednjih dana svedoci smo neverovatnih i skandaloznih vesti koje dolaze iz susedne nam Hrvatske, a u kojima je u glavnoj ulozi fudbaler Dejan Lovren.

СРБОМРЗАЦ ДОБИО ИМЕ ПО ЛЕГЕНДИ ЗВЕЗДЕ: Слави уз усташке песме, а обожава Београд и Новака Ђоковића

Foto: Tanjug/Photojoiner

Umesto da treće mesto i bronzanu medalju sa Svetskog prvenstva u Kataru slavi dostojanstveno na prigodan način, igrač reprezentacije Hrvatske Dejan Lovren u društvu svog saigrača Marcela Brozovića uspeh svog tima proslavljali su uz šovinističke pesme Marka Perkovića Tompsona.

Prosto je neverovatno da se sjajan rezultat fudbalske reprezentacije Hrvatske slavi uz pominjanje Srba, uz stihove "Zbog Anice i bokala vina, zapaliću Krajinu do Knina. Zapaliću dva, tri srpska štaba, da ja nisam dolazio džaba"... Ili uz stihove "Čujte srpski dobrovoljci, bando četnici, stići će vas naša ruka i u Srbiji". Naravno, nije moglo da se slavi bez uzvikivanja nacističkog i ustaškog pozdrava - Za dom spremni!

Zašto Dejan Lovren mrzi Srbe i zašto uživa u omalovažavanju naroda čijih je više od 250.000 građana država Hrvatska proterala u "Oluji" i "Bljesku" 1995. iz Republike Srpske Krajine, a više od 100.000 početkom sukoba 1991. iz većih gradova u Hrvatskoj... A, nije da se Dejan Lovren kloni Srba i srpskog naroda. Da zazire od njih. Tačnije, uživa u njihovom društvu, posebno kada je u blizini Novak Đoković.

Nebrojeno puta Dejan Lovren se fotografisao sa Novakom Đokovićem. Ove godine, u januaru, podržao je Noleta kada je najbolji teniser današnjice doživljavao pravu golgotu u Australiji, na prvom grend slemu u Melburnu. Dejan Lovren bio je tada među retkim sportistima koji su javno pružili podršku Novaku Đokoviću. Šta se desilo 11 meseci posle, da na tako vulgaran, bedan i jadan način proziva srpski narod čiji je predstavnik upravo Novak Đoković, zna samo Dejan Lovren. Kako će mu sledeći put izaći na oči? Hoće li mu se ponovo smeškati?

Uz to, Dejan Lovren često dolazi u Beograd na dobar provod. Kao i većina hrvatskih fudbalera. Poznato je da uživaju u prestoničkim restoranima i hotelima. Tako je letos Lovren objavio zajedničku fotografiju sa Nemanjom Vidićem, uz kratak opis:

- Idol!

Dejan Lovren je na još jedan način povezan sa Srbima. I to preko svog imena. Naime, Dejan Lovren je dobio ime po jednom od najznačajnijih fudbalera u istoriji Crvene zvezde, najvećeg i najtrofejnijeg srpskog kluba. Po čoveku koji je i danas legenda Crvene zvezde i čije ime se sa poštovanjem izgovara u Srbiji i svetu. Po Dejanu Savićeviću, bivšem igraču crveno-belih koji je sa klubom iz Ljutice Bogdana bio evropski i svetski šampion 1991. godine.

O tome kako je dobio ime po Dejanu Savićeviću, pričao je i sam Dejan Lovren:

- Mom bratu sam ja dao ime po Davoru Šukeru. A, ja... Ja sam dobio ime po Savićeviću. Moje je ime izabrala baka Ivanka, koja živi u Minhenu. U to vreme, 1989. godine, Dejo je bio veoma popularan, fudbaler kome su se svi divili.

I danas mnogi Dejana Lovrena umeju da oslove sa Dejo, po Dejanu Savićeviću.

Foto: FSS

 

Inače, Dejan Lovren rođen je 5.jula 1989. godine u Zenici, u Bosni i Hercegovini. Živeo je sa porodicom u selu Kraljeva Sutjeska blizu Zenice. Kada je počeo građanski rat u bivšoj Jugoslaviji porodica Lovren je izbegla u Nemačku, u Minhen.

Posle sedam godina boravka u Nemačkoj i po okončanju ratnih sukoba, porodica Lovren nije se vratila u BiH, već u Hrvatsku, u grad Karlovac. Karijeru fudbalera počeo je u klubu Ilovac, a potom u Karlovcu. Sa 16 godina dolazi u zagrebački Dinamo, gde potpisuje svoj prvi profesionalni ugovor, a 2010. godine Zdravko Mamić ga prodaje u francuski Olimpik iz Liona za 10.000.000 evra. Potom odlazi u Englesku, prvo u Sautempton, a onda i u Liverpul. Trenutno je član ruskog kluba Zenit iz Sankt Peterburga.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (9)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna