NEČUVENO! Hrvatski provokator poslao poruku Srbiji: "Nećete nas ućutkati"

Novosti online

23. 12. 2022. u 22:27

HRVATSKI fudbalski reprezentativac Dejan Lovren bio je gost današnjeg izdanja emisije Bujica na "Z1" televiziji. Štoper "vatrenih" nakon bronze na Svetskom prvenstvu u Kataru ispunio je nemali broj naslovnih strana (ne samo hrvatskih) medija. Proslavom uz Marcela Brozovića u njegovom velikogoričkom kafiću začudio je svetske medije, a tokom turnira sukobljavao se i sa hrvatskim novinarima.

НЕЧУВЕНО! Хрватски провокатор послао поруку Србији: Нећете нас ућуткати

Foto: Instagram/Dejan Lovren

Na voditeljsko pitanje oko toga zašto su fudbaleri Hrvatske na dočeku nakon srebra 2018. odlučili da pevaju ustaške pesme, izvođača Tompsona, a to isto učinili i sada, iskusni defanzivac verovali ili ne, pravio se da ne zna ništa o tome. Iako je ove godine on prednjačio u provokacijama našoj zemlji.

- Dosta je to škakljivo pitanje. Nisam za ovu scenu iz 2018. ni znao, prvi put vidim to sa Modrićem i Tompsonom. Bio sam negde iza. Iskreno, šokantno. Ali opet, zapevali smo. To je poenta svega. Koliko god to ta neka manjina nije dopuštala. Mi, kada se okupimo, svi krenemo kao jedan. Mogu nas samo kratkoročno ućutkati. Neće nas ućutkati. Ja sam za svoju domovinu spreman! Ja je volim, a da mi to neko brani, to neću dopustiti. Neću se u svojoj državi sramotiti od naših pesama. Nikad nisam niti ću pozivati na mržnju i nasilje jer za to nisam, ali da mi neko brani da nešto pevam, to neću. Imam prijatelje iz Srbije, poštujemo se međusobno i nemam s njima nikakvih problema. Ne želim ni da ulazim u te teme.

Lovren je u velikom intervjuu analizirao nedavno završeni Mundijal, ali je dobio pitanje i o Novaku Đokoviću, a bilo je reči o pitanju vakcinacije protiv koronavirusa.

- Đokovićem ne možeš manipulisati, a takav sam i ja. OK; on je 10 puta poznatiji od mene, i ima pravo reći šta misli. Naravno, ljudi će ga odmah ocrnjivati, jer ne ide po tom njihovom planu. Ne želim ulaziti u sve te igre, ja ću uvek biti za slobodu govora. Ne za slobodu mržnje ili vređanja. Pustite čoveka da ima svoj izbor. Ne znam zašto se danas nameću neke stvari. Ne želim to da radim, ne želim ih nametati svojoj deci - zaključio je Dejan Lovren. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)