"SINIŠA JE BIO POBEDNIK" Vladan Lukić se ovim rečima oprostio od Mihe

Tanjug

19. 12. 2022. u 12:37

LEGENDARNI srpski fudbalski as Siniša Mihajlović danas će biti sahranjen na rimskom groblju uz prisustvo hiljada ljudi.

СИНИША ЈЕ БИО ПОБЕДНИК Владан Лукић се овим речима опростио од Михе

FOTO: N. Skenderija

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Vladan Lukić oprostio se od Mihe rečima da je njegov bivši saigrač imao pobednički mentalitet i da je jednim potezom mogao da reši svaki meč.

Mihajlović je preminuo u petak u 54. godini, a biće sahranjen danas u Rimu. Lukić je igrao sa Mihajlovićem u ekipi Crvene zvezde koja je bila šampion Evrope i sveta.

- Večna slava i hvala mu za sve što je učinio i kao sportista, i kao drug i prijatelj. Ova vest je pogodila sve nas koji smo ga poznavali. Miha je bio važan za ekipu. On je bio drugačiji, bio je preko potreban ekipi. Zgodan i nezgodan po karakteru, sa nečim što mu je Bog dao, a to je ta levica koja je znala iz slobodnih udaraca, pasova, kornera da reši nešto što izgleda nerešivo i da promeni tok utakmice. Miha je zbog svog specifičnog karaktera prosto terao i izvlačio maksimum iz saigrača - rekao je Lukić za Tanjug.

Lukić je podsetio da je zbog povrede 1991. godine propustio finale Interkontinentalnog kupa protiv Kola Kola (3:0).

- Ta generacija je bila specifična zbog svoje posebnosti i atmosfere koje su donosili u  svlačionice. Taj žar i taj temperament koji smo imali za stalnim dokazivanjem morali su da donesu rezultat - dodao je on.

Lukić je istakao da Mihajlović nije mogao da bude ravnodušan na dešavanja tokom građanskog rata u Jugoslaviji.

- Bio je tužan zbog dešavanja. On je bio iz mešovitog braka, jedan deo porodice ostao mu je na hrvatskoj strani, a jedan deo porodice došao je u Novi Sad i opredelio se za srpsku stranu. Siniša nije ostavio prostor da se bilo ko igra sa njegovim emocijama. On se trudio da bude čovek i prema drugoj strani. Siguran sam da nije promenio mišljenje o ljudima iz porodice koji su ostali na drugoj strani. Siniša je čovek koji je čvrsto stajao na zemlji iako mu nije bilo lako - istakao je Lukić.

Lukić je podsetio da je Mihajlović bio pobednik.

- On je i na treningu i na svakoj utakmici želeo da pobedi. Bio je jedno vreme veoma nervozan prema sudijama. Iritirale su ga neke odluke sudija, a mi smo onda objašnjavali arbitrima da Miha nije zlonameran. To je trajalo 3-4 meseca i prošlo ga je. To je bio period kada se mučio sa formom, ali je uvek znao da meč reši jednim potezom - dodao je on.

Lukić je naveo da su saigrači imali poverenja u Mihajlovića na svim utakmicama i podsetio se revanša polufinala Kupa šampiona sa Bajernom.

- Od svakog njegovog slobodnjaka imali smo pozitivna očekivanja. Verovali smo da on uvek može da postigne gol. Ne bih izdvajao samo golove protiv Bajerna. Bilo je jako teških gostovanja u staroj Jugoslaviji i bilo je jako teško postići golove. Onda na scenu stupi Mihajlović i postigne gol iz slobodnog udarca ili pogodak stigne posle njegovog kornera - rekao je Lukić.

On je podsetio da je Mihajlović potom igračku i trenersku karijeru nastavio u Italiji.

- Siniša je najveći deo života proveo u Italiji. Bio je Srbin, ali na neki način i Italijan. On se odlično uklopio u tu sredinu i dokazao je da zaslužuje da ima status koji trenutno ima. On je imao pobednički karakter, po mnogo čemu bio je originalan, svoj. On je bio Siniša Mihajlović - zaključio je Lukić.

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)