BURNO NEDELJNO VEČE U HUMSKOJ: I sudija i VAR tehnologija omanuli

M. BLAŽIĆ

25. 10. 2022. u 09:00

IMAO je Partizan sve u svojim rukama u utakmici sa Javorom (3:3), prednost od dva gola 20-ak minuta pre kraja, rivala "na konopcima" i na kraju je na gotovo nestvaran način ispustio dva kapitalna boda u šampionskoj trci sa Crvenom zvezdom.

БУРНО НЕДЕЉНО ВЕЧЕ У ХУМСКОЈ: И судија и ВАР технологија оманули

Screenshot / TV Arena sport

Šokantni remi protiv rivala koji bi posle viđenog za 70 minuta fudbala i "plus dva" (3:1) bio savladan u svakoj od narednih deset utakmica začinile su kardinalne greške glavnog sudije Andrije Stojanovića i VAR arbitra Miloša Milanovića!

Svesni su u Humskoj da nikako nisu smeli da dozvole mogućnost da se u utakmici gde bi trebalo za sve da se pitaju od prvog do 90. minuta, pitaju arbitri, a kada je već došlo do toga, jasno je da su Stojanović i Milanović napravili čitav niz neoprostivih grešaka. Sve je počelo u 11. minutu u situaciji koja je prethodila izjednačujućem golu crno-belih, kada je Belić u svom šesnaestercu srušio Gigića, a glavni sudija i VAR soba nisu smatrali da bi Ivanjičani trebalo da dobiju najbolju priliku u fudbalu.

Da li zbog želje da se kompenzacijom "vade" za taj detalj Stojanović i Milanović su otišli u drugu krajnost i u finišu utakmice odlučili da "kazne" domaćina zbog činjenice da je došao u situaciju da od gotovog napravi veresiju. Čist start Belića na loptu ispred Tojčića u 71. minutu jasno je mogao da se vidi na snimku, ali Milanović ga nije video ili nije želeo da ga vidi.

OČIGLEDNO Čist start Belića/Screenshot / TV Arena sport

A onda je u nadoknadi rvački zahvat nad Vujačićem u šesnaestercu Javora posle konsultacija sa VAR sobom potpuno zanemaren i Partizan nije dobio priliku da sa bele tačke "izvuče" utakmicu koju je morao da reši mnogo pre sudijske nadoknade.

JASNO Povlačenje Vujačića/FOTO: Screenshot / TV Arena sport

Na pitanje da li je na njegove pulene uticao rezultat iz Niša gde je najveći rival slavio u sedmom minutu nadoknade, strateg crno-belih Gordan Petrić je u svom stilu prokomentarisao da je to verovatno više uticalo na arbitre.

- Nije sigurno imalo značaja. Možda jeste to što sudije nisu ni krenule, čekale su da se završi utakmica u Nišu, verovatno im je bilo interesantno u tom trenutku. Nije se odrazilo na igrače, imali smo 3:1, primili golove iz penala i kontre. Ima još dosta da se igra. Biće ovakvih utakmica i sa jedne i sa druge strane. Što pre završimo do 13. novembra, bez ovako stresnih situacija i povreda, bolje za nas - istakao je Petrić.

BONUS VIDEO: RAZLOG ZA BES U HUMSKOJ:Zbog ove sudijske odluke Partizan se pita vredi li igrati u prvenstvu Srbije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TRAŽI SE HITNA ISTRAGA: Otac preminulog italijanskog fudbalera najvio tužbu