NAJLUĐI MEČ U SEZONI: Zvezda s dva igrača više u 97. minutu dala gol za pobedu u Nišu (VIDEO)

Č. V.

23. 10. 2022. u 16:03 >> 19:14

KAKVA utakmica u Nišu. Najluđi meč sezone odigrali su Radnički i Crvena zvezda, a gosti su slavili sa 2:1 i to pogotkom u sedmom minutu nadoknade vremena.

НАЈЛУЂИ МЕЧ У СЕЗОНИ: Звезда с два играча више у 97. минуту дала гол за победу у Нишу (ВИДЕО)

FOTO: FK Crvena zvezda

Strelac odlučujućeg gola za crveno-bele bio je Aleksandar Pešić koji je postigao i prvi gol za svoj tim. Ipak, ono što smo videli na "Čairu" ja zaista za knjigu. Bilo je i dva crvena kartona, poništen penal, burne reakcije Nenada Lalatovića, gol domaćih sa igračem manje i na kraju trijumf gostiju u ludoj završnici.

Od starta se videlo da će biti žestoke borbe. Bilo je grubih startova na obe strane i ranih žutih kartona, a bilo je i šansi. Igrao se dobar fudbal na jugu Srbije, Zvezda je bila bolji rival, imala je više prilika, no nije uspela da postigne gol u prvih 45 minuta.

Gosti su u finišu dobili i penal, ali je sudija Marko Ivković nakon gledanja snimka doneo ispravnu odluku i poništio kazneni udarac za šampiona naše zemlje.

Drugo poluvreme donelo je još više uzbuđenja. Igrao se 59. minut kada je Jamkam zbog starta nad Mustafom zaradio crveni karton i samim tim ostavio ekipu sa 10 igrača na terenu.

Iskoristila je to Zvezda i povela preko Aleksandra Pešića koji je udarcem glavom matirao odličnog Rosića.

Kada se očekivalo da gosti mirno privedu utakmicu kraju, desio se šok za crveno-bele. Saša Marjanović je uspeo da izjednači rezultat i unese pravu dramu u utakmicu.

Izabranici Miloša Milojevića su od tog momenta pokušavali da probiju bedem rivala. Meč je prvobitno bio produžen za četiri minuta, a u trećem je Etongu dobio takođe crveni karton zbog namernog udaranja Milunovića. Odlučio je sudija zbog toga da dodatno produži susret.

To su gosti iskoristili i došli do pobede u sedmom minutu nadoknade kada je Pešić drugi put glavom uspeo da zatrese mrežu rivala.

Zvezda je preživela Niš i sada može da se sprema za Trabzon sa kojim igra u četvrtak od 18.45 u 4. kolu Lige Evrope.

Radnički - C. zvezda 1:2 (0:0)

Stadion: "Čair". Gledalaca: oko 7.000. Sudija: Marko Ivković. Strelci: Marjanović u 74 - Pešić 69, 90+7.

RADNIČKI (4-2-3-1): Rosić - Stajić, Jamkam, Etongu, Stojanović - Mesarović (od 73. Đurišić), Pejović (od 73. Marjanović) - Jovanović, Dimić, Cvetković (od 73. Petrov) - Štulić.

C. ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan - Eraković, Milunović, Dragović (od 69. Gobeljić), Rodić - Mijailović, Kanga (od 82. Krstičić) - Bukari (od 69. Ben), Ivanić (od 57. Mustafa), Mitrović (od 57. Katai) - Pešić.

 

Drugo poluvreme: Radnički - C. zvezda 1:2

90+8' - Kraj utakmice!

90+7' - TOTALNA LUDNICA U NIŠU: Ovako je Aleksandar Pešić u 97. minutu doneo zlata vredan trijumf Zvezdi protiv Radničkog

90+5' - Kakav bi ovo gol bio Krstičića. Uhvatio je makazice vezista Zvezde posle kornera, ali lopta je otišla pored gola.

90+2' - Još jedan crveni karton za domaće. Etongu je namerno udario glavom Milunovića. Sudija Ivković je pogledao snikam i odlučio da pogleda snimak i pokazao je direktan crveni karton štoperu Nišlija.

90' - Pao je Pešić u kaznenom prostoru Radničkog, ali od penala nije bilo ništa, pa je sudija Ivković pokazao samo da se igra nastavi.

85' - Novi opasan napad Zvezde. Centrirao je Mustafa sa leve strane, a Mijailović je glavom šutirao od zemlju, ipak lopta se odbila preko gola.

77' - Velika prilika za Pešića. Izborio se za dobru poziciju i šut, ali Rosić je još jednom sjajno intervenisao i odbio loptu preko gola. Prilikom parade povredio se golman Nišlija, ali uz pomoć lekarske ekipe se pridigao i nastaviće meč.

74' -  NIŠLIJE SA IGRAČEM MANjE ŠOKIRALE ZVEZDU: Pogledajte kako je Radnički ekspresno uzvratio udarac šampionu

69' - Još dve promene napravio je Milojevića. Marko Gobeljić i El Fardu Ben su ušli u igru umesto Aleksandra Dragovića i Osmana Bukarija.

68' - ZVEZDA SA IGRAČEM VIŠE NAČELA RADNIČKI: Ovako je Aleksandar Pešić postigao gol timu u kojem je ponikao

67' - Žuti karton dobio je i trener Radničkog Nenad Lalatović koji je imao šta da kaže sudiji Ivkoviću, ali i četvrtom arbitru.

61' - Loše je Katai izveo slobodan udarac. Pogodio je samo živi zid, ali crveno-beli će pola sata imati igrača više.

59' - Novi neoprezan start Jamkama, ovoga puta nad Mustafom. Fudbaleri Zvezde su potrčali ka sudiji Ivkoviću tražeći da mu pokaže drugi žuti karton. To se na kraju i desilo, pa će Radnički sa desetoricom nastaviti meč.

57' - Velika gužva u šesnaestercu domaćina. Odbijala se lopta, a onda je šutirao Eraković i pogodio je Bukarija, pa do promene rezultata nije bilo. Prve dve promene napravio je Miloš Milojević. Umesto Ivanića i Mitrovića na terenu su Aleksandar Katai i Ibrahim Mustafa.

53' - Ređaju se korneri za goste, već tri su izveli od starta drugog dela utakmice, no ni posle jednog nije bilo opasnosti pred golom Nišlija.

FOTO: FK Crvena zvezda

48' - Tukao je Pešić na drugoj strani iskosa sa desne strane, ali lopte je otišla pored gola.

47'- Odlična Radničkog. Ipak, Mitrović se vratio i u poslednji čas intervenisao ispred Štulića, te na taj način otklonio opasnost pred golom Borjana.

46' - Počelo je drugo poluvreme dobre utakmice na "Čairu" i to uz bakljadu navijača Crvene zvezde.

 

Prvo poluvreme: Radnički - C. zvezda 0:0

Interesantno prvo poluvreme u Nišu. Bilo je svega - žutih kartona, izglednih prilika, penal koji je poništen...Sve u svemu dobar fudbla na "Čairu".

45+5' - Kraj prvog poluvremena!

45+2' - Ništa od penala. Glavni arbitar je poništio odluku. Burno je reagovao Nenad Lalatović, verovatno ljut što je uopšte dosuđen jedanaesterac za crveno-bele.

 

45' - Sudija Marko Ivković je dosudio penal za goste, ali iz VAR sobe mu je sugerisano da pogleda situacije, pa ostaje da se vidi kakva će odluka biti doneta.

FOTO: A. Ilić

40' - Nestvarna dva promašaja Zvezde, tačnije fantastične odbrane Rosića. Najpre je zaustavio udarac Dragovića glavom, a potom i Ivanića koji je šutirao iz neposredne blizine.

 

35' - Neoprezan je bio Jamkam. Napravio je prekršaj na nekih 18 metara od gola. Imao je sreću Kamerunac što nije dobio drugi žarton. Ipak, udarac Kange nije bio preterano opasan, lopta je završila pravo u naručju Rosića.

30' - Kakva odbrana Rosića. Milunović je glavom odlično tukao, no golman domaćih je sjajno reagovao. Samo minut kasnije kontra domaćih i fantastična reakcije Mijailovića koji je u poslednjem trenutku uklizao i izbio loptu korner. Strašan fudbal na "Čairu".

 

28' - Lep potez Pejovića. Proturio je loptu kroz noge Pešiću, ali završnica nije bila onakva kavku je želeo kapiten Radničkog. Potom je dobio i žuti karton zbog povlačenja Kange.

26' - Opasan napad Nišlija. Cvetković je šutirao iskosa sa leve strane, ali Borjanu nije bilo teško da interveniše.

24' - Prvi žuti karton u gostujućoj ekipi dobio je Gelor Kanga koji je od starta meča nervozan.

23' - Velika prilika za crveno-bele. Bukari je probio po desnoj strani, ostavio je povratnu loptu Pešiću koji je šutirao iz prve iz izgledne pozicije. Ipak, to je uradio veoma loše, lopta je otišla visoko preko gola.

17' - Pritiskaju gosti sve više. Bukari se našao u dobroj situaciji, ali nije na vreme reagovao, te ga je stigao jedan igrač Radničkog. Treba reći da je "požuteo" i Jamkam. Sada dvojica defanzivaca domaće ekipe imaju žute kartone.

FOTO: A. Ilić

11' - Potom je iz kornera Pešić šutirao glavom, no golman domaćih je dobro interveniso i sačuvao mrežu.

10' - Najbolja prilika za Zvezdu. Rosić je boksovao loptu, ona je stigla do Kange koji je šutirao iz prve, ali dobro je Jamkam bio postavljen i izbacio je loptu prkatično sa linije u korner.

9' - Prvi žuti kartnon na utakmici dobio je Andreja Stojanović. On je već drugi put povukao Bukarija i sudija Ivković nije imao dilemu, odmah je sankcionisao igrača domaće ekipe.

7' - Navijači Zvezdu su od početka meča napravili odličnu atmosferu. Odmah su napravili malu bakljadu na tribini.

FOTO: A. Ilić

5' - Mogla je greška Borjana skupo da košta, ukrao mu je Štulić loptu, ona stigla do Dimića koji je iz prve šutirao, no od svega samo je pogodio golmana gostiju i Nišlije su propustile veliku priliku.

2' - Prvi opasan napad gostiju na utakmici. Milunović je od svog gola vukao loptu, nekih 50 metara, upitio je centaršut, ali do lopte nisu mogli da stignu ni Mitrović ni Ivanić, pa ozbiljnije prilike nije bilo.

 

1' - Počela je utakmica na "Čairu". Zanimljivo ovo je 123. duel ovih rivala, a Zvezda je ubedljiva kada su pobede u pitanju - 81:17.

16.35 - Fudbaleri Zvezde nalaze se na terenu i zgarevaju se kako bi što spremini ušli u utakmicu.

16.31 - Pune se polako tribine stadiona "Čair". Navijači oba kluba su prisutni na stadionu, a tu je i transparent sa porukom kapitenu gostiju Milanu Borjanu koji je danas napunio 35 godina: "Srećan Borjane rođenan, volimo te"!

FOTO: A. Ilić

Uoči meča:

Šampionu Srbije je duel na "Čairu" četvrti vezani na kome nisu domaćini, nakon Ferncvaroša, Radničkog 1923 i Vojvodine. Ipak, uprkos tome klub iz Ljutice Bogdana je favorit na ovom susretu.

Prvi meč ovih rivala Zvezda je ubedljivo dobila sa 4:0. Radnički, iako ubedljivo poražen pretio je crveno-belima, a najviše preko Stefana Mitrovića koji sada nosi dres beogradskog kluba.

Razlika u odnosu na taj meč je i to da oba tima imaju nove trenera. Na klupi Nišlija sedi Nenad Lalatovića, dok je Dejana Stankovića nasledio Miloš Milojević.

Crvena zvezda u ovaj duel ulazi kao lider na tabeli sa 38 bodova, a Radnički je na 11. mestu sa 16.

Sastavi timova:

RADNIČKI (4-2-3-1): Rosić - Stajić, Jamkam, Etongu, Stojanović - Mesarović, Pejović - Jovanović, Dimić, Cvetković - Štulić.

C. ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan - Eraković, Milunović, Dragović, Rodić - Mijailović, Kanga - Bukari, Ivanić, Mitrović - Pešić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!