"MORAO SAM DA SE RAZBOLIM DA BIH POSTAO STRUČNJAK ZA RAK": Nekadašnji saigrač Dušana Tadića o borbi sa opakom bolešću

Novosti online

10. 10. 2022. u 22:13

CENTARFOR Borusije Dortmund Sebastijen Ale u borbi je sa teškom bolešću. Dvadesetosmogodišnjem fudbaleru letos je dijagnostikovan tumor testisa, a Ale je uprkos svemu veliki optimista.

МОРАО САМ ДА СЕ РАЗБОЛИМ ДА БИХ ПОСТАО СТРУЧЊАК ЗА РАК: Некадашњи саиграч Душана Тадића о борби са опаком болешћу

FOTO:EPA

Nekadašnji saigrač Dušana Tadića u redovima Ajaksa govorio je o teškom životnom periodu iza njega. 

- Prvo što sam pomislio bilo je: ‘Ovaj tretman i vraćanje u formu će potrajati.’ Morate da se nosite sa različitim stvarima i tome pristupite odgovorno. U razgovoru sa suprugom našalio sam se da me nervira što sam morao da se razbolim da bih postao stručnjak za rak. Sada stvarno znam sve o tome - rekao je Aler i nastavio:

- Proveo sam pet dana u bolnici, ne mogu da ustajem iz kreveta dok mi se lek ubrizgava u telo. Zatim dve nedelje odmora. Ovo je prva od četiri faze hemioterapije. Nakon toga, zavisno od napredovanja bolesti, može da bude zakazana operacija. Ljudi me pitaju kada ću se vratiti, ali sada je teško dati tačan odgovor.

Reprezentativac Obale Slonovače je u julu iz Ajaksa došao u Dortmund u transferu vrednom 31 milion evra. Ugovor je potpisao do kraja sezone 2025/26.

- Imam sreće, dobro se osećam. Mogu da treniram za održavanje fizičke i moralne kondicije. Naravno, pomaže u borbi protiv bolesti. Ako budem imao sreće, neće mi biti potrebna operacija - poručio je bivši igrač Oksera, Utrehta, Ajntrahta iz Frankfurta i Vest Hema.

BONUS VIDEO: Predstavljamo stadione za SP 2022: Al-Tumama, nagrađeni projekat

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave