"SVETLOST PARTIZANA SE NIKADA NE MOŽE UGASITI": Milorad Vučelić čestitao rođendan svom voljenom "parnom valjku"

Tanjug

04. 10. 2022. u 17:29

PREDSEDNIK Fudbalskog kluba Partizan Milorad Vučelić, koji je nekadašnji predsednik JSD Partizan čestitao je svim članovima i zaposlenima 77 godina od osnivanja kluba.

СВЕТЛОСТ ПАРТИЗАНА СЕ НИКАДА НЕ МОЖЕ УГАСИТИ: Милорад Вучелић честитао рођендан свом вољеном парном ваљку

Foto: Tanjug

Fudbalski klub na čelu sa Miloradom Vučelićem podneo je sudsku tužbu zbog neregularnosti prilikom izbora za predsednika JSD Partizan. Fudbalski klub je danas obeležio rođendan na stadionu u Humskoj. Proslavi su prisustvovali predstavnici nekoliko klubova Partizana, kao i zaposleni.

Vučelić je podsetio da je Partizan osnovan posle II svetskog rata četvrtog oktobra 1945. godine.

- Sve ove godine od osnivanja mi smo se trudili da budemo dostojni takvih preteča i osnivača Partizana i da pokažemo takmičarski duh i viteštvo. I da uglavnom pobeđujemo. Nema nijednog kluba sa više od trofeja nego što ih ima JSD Partizan i FK Partizan. FK Partizan je bio i ostao da ponovim reči Peke Dapčevića magnet za ostale klubove. Tada je bilo nekoliko sekcija. Mi želimo da danas obeležimo taj dan kao što ga uvek obeležavamo - rekao je Vučelić.

On je tvrdi da se godišnjica osnivanja JSD Partizan proslavlja pod neuobičajenim okolnostima.

- Na ovaj dan neću da govorimo o tim okolnostima jer bi to samo bacalo senku na ljude koji su vodili JSD i FK Partizan. Bacanje senke nije moguće, jer se ta svetlost nikada ne može ugasiti. Mi smo nastavljači te svetlosti od osnivanja Partizana daleke 1945. godine. U to ime svima želim da budu ponosni i dostojni svojih osnivača i svih ljudi koji su gradili Partizan. Partizan je veliki klub ne samo u bivšoj Jugoslaviji, već i u Evropi - rekao je Vučelić.

BONUS VIDEO: Vlahović novi rekorder - pet najvećih transfera srpskih fudbalera

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

SVETSKI DAN BUDUĆNOSTI: Kako da stvorimo bolji svet za sve