NAJVEĆI USPEH CRVENE ZVEZDE U POSLEDNJE TRI DECENIJE: UEFA objavila rang-listu - crveno-beli napravili čudesan skok za samo šest godina

Novosti online

04. 10. 2022. u 14:23

FUDBALERI Crvene zvezde spremaju se da na stadionu "Rajko Mitić" dočekaju Ferencvaroš, a jedna lepa vest dočekala ih je pred gostovanje mađarskog tima u srpskoj prestonici.

НАЈВЕЋИ УСПЕХ ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ У ПОСЛЕДЊЕ ТРИ ДЕЦЕНИЈЕ: УЕФА објавила ранг-листу - црвено-бели направили чудесан скок за само шест година

Foto: Novosti arhiva/M. V.

Tim iz Ljutice Bogdana napredovao je na UEFA rang-listi, i sada zauzima 34. mesto, što je ujedno i njihov najveći uspeh u poslednje tri decenije. Pre šest godina bili su čak na 209. mestu, a pre samo godinu dana na poziciji 54.

FOTO: Fk Crvena Zvezda/fb

 

Crveno-beli su u top 100 prvi put ušli 2019, a naredne godine bili su na 65. mestu. Šampion Srbije u periodu od šest godina napravio je čudesan skok od 209. do 34. pozicije i odigrao 80 utakmica u Evropi, dve grupne faze Lige šampiona, četiri Lige Evrope i tri puta dočekao proleće u Evropi.

Što se tiče domaće scene, Zvezda je uzela pet uzastopnih titula i dve duple krune.

BONUS VIDEO: Vlahović novi rekorder - pet najvećih transfera srpskih fudbalera

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (1)

KURTI POBEGAO: Pukla bruka u Prištini (VIDEO)