PIKSIJEV "ORAO" OD 85 MILIONA EVRA: Srbija ima igrača u top 10 fudbalera sveta

Novosti online

28. 09. 2022. u 17:01

SRPSKI centarfor Dušan Vlahović zaludeo je Apenine, i važi za jednu od najvećih nada italijanskog fudbala.

ПИКСИЈЕВ ОРАО ОД 85 МИЛИОНА ЕВРА: Србија има играча у топ 10 фудбалера света

FOTO: FSS

Prethodne noći u pobedi "orlova" nad Norveškom zatresao je mrežu, a neposredno pre početka te utakmice stiglo je i priznanje od renomiranog sajta, specijalizovanog za procenu vrednosti igrača na tržištu - Transfemarketa.

Dušan je zauzeo svoje mesto u top 10 fudbalera, te se našao na poziciji broj devet sa procenjenom vrednošću od 85 miliona evra. Najvredniji je Mbape sa procenom od 160 miliona evra, a zatim slede Erling Holand 150 miliona, Vinisijus Žunior na 120 i tako sve do Bruna Fernandeša. 

Imajući u vidu visinu obeštećenja Fiorentini, a ono je iznosilo 70 garantovanih miliona evra, Vlahović je zimus dospeo na deobu 32. mesta najskuplje plaćenih pojačanja u istoriji fudbala.

Na pomenutoj poziciji su još Viktor Osimhen (prešao za pomenutu sumu iz Lila u Napoli), Rodri (iz Atletiko Madrida u Mančester siti prešao posle obešćtećenja od 70 miliona) i Tomas Lemar (iz Monaka u Atletiko Madrid)

Interesantno je da je Vlahovićev transfer za pola miliona evra skuplji od onog kada je Zlatan Ibrahimović prešao iz Intera u Barselonu (69,5 miliona evra 2009. godine, što je dovoljno za 35. mesto na "večnoj listi").

Foto: Printskrin/Twitter/@FSSrbije

Na vrhu liste nalaze se Nejmar (222 miliona za prelazak iz Barselone u Pari Sen Žermen), zatim Kilijan Mbape (180 miliona za prelazak iz Monaka u Pari Sen Žermen), te Filipe Kutinjo (145 miliona za prelazak iz Liverpula u Barselonu).

Bonus video: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

OVO JE TUŽAN DAN ZA MENE, SEVILJA JE MOJA LJUBAV Legenda tima odlazi na kraju sezone, od kluba ovo nije očekivao