PIKSIJEV "ORAO" OD 85 MILIONA EVRA: Srbija ima igrača u top 10 fudbalera sveta

Novosti online

28. 09. 2022. u 17:01

SRPSKI centarfor Dušan Vlahović zaludeo je Apenine, i važi za jednu od najvećih nada italijanskog fudbala.

ПИКСИЈЕВ ОРАО ОД 85 МИЛИОНА ЕВРА: Србија има играча у топ 10 фудбалера света

FOTO: FSS

Prethodne noći u pobedi "orlova" nad Norveškom zatresao je mrežu, a neposredno pre početka te utakmice stiglo je i priznanje od renomiranog sajta, specijalizovanog za procenu vrednosti igrača na tržištu - Transfemarketa.

Dušan je zauzeo svoje mesto u top 10 fudbalera, te se našao na poziciji broj devet sa procenjenom vrednošću od 85 miliona evra. Najvredniji je Mbape sa procenom od 160 miliona evra, a zatim slede Erling Holand 150 miliona, Vinisijus Žunior na 120 i tako sve do Bruna Fernandeša. 

Imajući u vidu visinu obeštećenja Fiorentini, a ono je iznosilo 70 garantovanih miliona evra, Vlahović je zimus dospeo na deobu 32. mesta najskuplje plaćenih pojačanja u istoriji fudbala.

Na pomenutoj poziciji su još Viktor Osimhen (prešao za pomenutu sumu iz Lila u Napoli), Rodri (iz Atletiko Madrida u Mančester siti prešao posle obešćtećenja od 70 miliona) i Tomas Lemar (iz Monaka u Atletiko Madrid)

Interesantno je da je Vlahovićev transfer za pola miliona evra skuplji od onog kada je Zlatan Ibrahimović prešao iz Intera u Barselonu (69,5 miliona evra 2009. godine, što je dovoljno za 35. mesto na "večnoj listi").

Foto: Printskrin/Twitter/@FSSrbije

Na vrhu liste nalaze se Nejmar (222 miliona za prelazak iz Barselone u Pari Sen Žermen), zatim Kilijan Mbape (180 miliona za prelazak iz Monaka u Pari Sen Žermen), te Filipe Kutinjo (145 miliona za prelazak iz Liverpula u Barselonu).

Bonus video: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)