TUGA: Preminuo Radovan Radaković, bivši golman Partizana

Novosti online

26. 09. 2022. u 09:35

Užasna vest za srpski fudbal, preminuo je bivši golman Radovan Radaković.

ТУГА: Преминуо Радован Радаковић, бивши голман Партизана

Foto: AP

Posle duge i izuzetno teške borbe sa opakom bolešću legendarni as je izgubio bitku u 52. godini života.

Radaković je nastupao za Partizan od 2000. do 2004. godine. Dva puta je bio šampion i jednom pobednik Kupa Jugoslavije, a upisao je i dva nastupa za reprezentaciju Jugoslavije.

Invazivno difusni tumor želuca mu je dijagnostikovan nakon jedne naizgled rutinske intervencije, te je odmah morao da prekine trenersku karijeru.

NJegovi bivši saigrači i rivali godinama su skupljali novac kako bi mu pomogli u borbi, ali bolest je, nažalost, pobedila.

- Pitao sam još koliko imam života. Bila je vrućina, hladan znoj, okrenula se cela soba, ceo život se okrene i prođe kroz vas za tih par sekundi. Kada je rekao od tri do pet meseci, bio sam se uplašio. Imao sam strah, ali kako vreme otiče i kako se borim, sve je to manje i manje - govorio je Radovan.

Odlazak u Tursku mu je produžio život. Smršao je 50 kilograma, preživeo sepsu, ali njegova borba nije bila gotova.

Foto arhiva VN

 

- Jedva sam mogao da pričam, a kamoli da hodam. Izvađen mi je želudac, žučna kesa, deo tankih creva i sve žlezde su povađene. Mnogo je teško to u glavi da se spoje kockice, doktori, psiholozi i psihijatri kažu samo treba pozitivno razmišljati. Jeste… Sve se ja slažem, ali najteže je bilo saznanje. Posle toga operacije i svi ti bolovi, sve to dođe i prođe, ali saznanje i u glavi što bude u tom momentu to je noćna mora.

Do Turske su troškovi lečenja koštali 220.000 evra, a prema bolnici u Turskoj je ostao dug od 50.000. Pomogli su mu mnogi bivši fudbaleri, a pomoć je u svakom trenutku bila potrebna.

- Lazović je fenomenalan dečko koji je pokrenuo te neke momke iz Partizana. Hvala Bogu oduševili su me pojedini igrači Zvezde.

Foto arhiva VN

 

FK Miljakovac je umesto Partizana organizovao jedan meč za Radovana, pa su se legende crno-belih okupile, od Bate Mirkovića do LJubinka Drulovića i Danka Lazovića. Humanitarni meč podržao je i Nemanja Vidić, a kroz donacije je dugo trajala borba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

NIKAD PROVOKATIVNIJA: Rajkovićeva žena zapalila mreže oblinama - kupaći, a preko samo mreža (FOTO)