"PETICA" POSLE 343 DANA: Pošla je skoro cela godina otkad je Partizan poslednji put bio efikasan kao u u nedlju protiv Kolubare

M. BLAŽIĆ

06. 09. 2022. u 10:00

RASPUCAO se Partizan u Lazarevcu (5:1) i tako konačno ostavio "u fioci" blede partije i rezultate koji su ga dobrih mesec dana pratili kao zla kob.

ПЕТИЦА ПОСЛЕ 343 ДАНА: Пошла је скоро цела година откад је Партизан последњи пут био ефикасан као у у недљу против Колубаре

FOTO: Partizan/ M. Todorović

"Petarda" kojom je pogođena Kolubara ima višestruki značaj, prvenstveno zbog "pumpanja mišića" pred početak grupne faze Lige konferencija, ali i činjenice da je Petrićev tim konačno povratio preko potrebni autoritet pred prvenstvene duele sa rivalima, koji objektivno nemaju kvalitet da sapletu crno-bele.

Sa svežim sećanjem na gostovanja u Novom Sadu i Kragujevcu, gde je Petrićev tim do pobeda stizao u poslednjim trenucima iz prekida, pristalice crno-belih su se, logično, pribojavale gostovanja Kolubari. Ipak, već posle pola sata igre bilo je jasno da bi Natho, Rikardo i drugari mogli do najefikasnije partije u sezoni. Na kraju radovao se Partizan prvoj petici u Superligi posle 343 dana, pošto je prethodno od "petarde" stradao Spartak u Humskoj 26. septembra 2021. (5:0). Kada su gostovanja u pitanju, prethodna "petica" je viđena 7. marta 2021. na Banjici protiv Rada - 0:5.

- Bilo nam je važno da pobedimo. Znali smo da ćemo biti malo umorni od prethodne nedelje i da je potrebno da uđemo u utakmicu čvrsto, što se i videlo po rezultatu u prvom poluvremenu. Srećan sam što smo ostvarili ovaj rezultat i uzeli nova tri boda - sumirao je utiske posle četvrte prvenstvene pobede Izraelac sa srpskim pasošem Bibars Natho.

Ubedljiv trijumf u Lazarevcu nije uticao na to da zamenik kapitena crno-belih apostrofira stanje u kojem se nalazi teren domaćina.

- Teren je bio malo loš, lopta nije mogla da se kreće dobro, ali na kraju se završilo onako kako smo želeli. Pobedili smo i vratili samopouzdanje, a to je najvažnije. Nastavićemo ovako da igramo i nadam se seriji pobeda.

Centralna figura utakmice je bio Rikardo Gomeš. Prvi strelac lige iz prošle sezone je gotovo nestvarni post, koji je trajao pet utakmica (od gostovanja Radničkom u Nišu), prekinuo het-trikom, čime je stigao do brojke od pet golova u Superligi.

- Za nas je ovo bila velika pobeda i snažna motivacija koja nas vodi i ka prvoj utakmici u grupnoj fazi Lige konferencija. Želimo da u četvrtak u Češkoj započnemo evropski put na najbolji mogući način - istakao je Rikardo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)