POBEDA ZA ŠOLETA! Partizan večeras od 20 časova domaćin 168. večitog derbija

N. ILjUKIĆ

31. 08. 2022. u 09:30

PARTIZAN odavno nije bio tako potcenjen rival na dan večitog derbija sa Crvenom zvezdom kao ove srede (20.00). Ali, jedno je šta pričaju prognozeri i kladionice...

ПОБЕДА ЗА ШОЛЕТА! Партизан вечерас од 20 часова домаћин 168. вечитог дербија

FOTO: M. Vukadinović

Ono na šta danas računaju oni navijači u Srbiji, ili ono što je od njih ostalo je da se vidi pravi fudbal. Da autsajder možda iznenadi favorita. Ili da favorit dokaže zašto je na gostujući teren istrčao baš s tom ulogom.

U Humskoj 1 je sezona počela nevešto skrivenim pučom na relaciji sportski direktor - novi trener, plaćena je na pripremama u Sloveniji, pa i u prvim mečevima prvenstva paprena cena zbog elementarnih nedostaka u igri i neostvarenih obećanja sa adekvatnim i pravovremenim pojačanjima. Gordan Petrić je dugo odbijao da prizna da ima ulogu vatrogasca, ali baš s krupno ispisanim brojem za poziv u pomoć "193" na svojim leđima, ovaj gorostas će da izvede svoj moralno poljuljani sastav na stadion koji je bio svedok raznih scenarija u najvažnijoj utakmici srpskog fudbala.

- Očigledan je napredak u našoj igri, a ja očekujem da bude sve bolje. Bilo bi dobro da Partizan dobije iz više razloga. Pre svega, da se približimo rivalu, da se dovede stabilnost u klub i svlačionicu. Ako se to desi, moja želja je da trijumf posvetimo bata Šoletu - poslao je posebnu poruku Gordan Petrić namenjenu pokojnom legendarnom golmanu crno-belih Milutinu Šoškiću, koji će sutra u 14 časova biti ispraćen na večni počinak.

Petrić je prvi susret sa Šoškićem imao u prvoj sezoni u Partizanu 1990, kada je legendarni Šole bio pomoćni trener. Još iz tog vremena je strateg "valjka" naučen kako da se ponašaju on i njegov tim kada u goste dolaze komšije s druge strane Autokomande.

- Od igrača očekujem profesionalni pristup i posvećenost. Znamo kako će Zvezda igrati, karakteristike njenih fudbalera su nam jasne. Naši igrači imaju kvalitet da odgovore svim zadacima. Jedni druge ne možemo da iznenadimo - uveren je Petrić.

Podseća Petrić i koliko (ne)znače uloge autsajdera ili favorita pred večiti derbi:

- Derbi utakmice su takve da neretko i ekipa koja je u slabijoj formi ume da pokaže više. Već sam govorio u uvodnim mečevima mog mandata u Partizanu da neće biti biti previše lepote u igri, već će se više misliti o uzimanju bodova - kaže Petrić.

NATHO MOŽE 90 MINUTA

NAVIJAČI Partizana su navikli da sjajni kreator igre Bibars Natho provodi po 60 minuta na terenu u poslednjih pola godine. Međutim, Petričeva odluka da mu u Kragujevcu da šansu do kraja meča krunisana je pobedonosnim golom u 88. minutu.

- Natho je spreman za 90 minuta. Moramo da računamo na njegovo znanje i iskustvo - iskren je Petrić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ŠOKIRANA: Evo šta je američka teniserka uradila kada se Ruskinja povredila (VIDEO)