"TATA, JEL ĆEŠ DA SE LJUTIŠ ILI DA ČESTITAŠ"? Otac Miloša Milojevića o dolasku sina na klupu Zvezde

Novosti online

28. 08. 2022. u 13:09

MILOŠ Milojević, novi trener Crvene zvezde je nepoznanica za sve one koji nisu 24 sata u fudbalu. Dečko koji je zaobilaznim putem došao na "Marakanu" i seo na užarenu klupu Dejana Stankovića.

ТАТА, ЈЕЛ ЋЕШ ДА СЕ ЉУТИШ ИЛИ ДА ЧЕСТИТАШ? Отац Милоша Милојевића о доласку сина на клупу Звезде

FOTO: FK Crvena zvezda

Neće biti ni malo lako momku, koji je rodom iz Knjaževca.

– Miloš je bio štoper. Karijeru je počeo ovde u Knjaževcu, a onda se preselio u Radnički iz Niša. Još kao kadet je prešao u Crvenu zvezdu kod Dušana Savića, a kasnije su sa njim radili Kule Aćimović i Vojin Lazarević, bio je tu i Mile Jovin. Kasnije se vratio u Niš, ponovo je bio u Radnički, tada je upisao fakultet. Potom se vratio u Beograd u Mladi Obilić. Drugu saveznu ligu igrap je za Timok odakle je otišao na Island gde je proveo deset godina - počinje priču za Maksbet. rs Dragan Milojević.

Nije se Milojević junior proslavio kao igrač, ali kada je trenerski posao u pitanju već je pokazao zavidno znanje.

- Na Islandu je igrao u Vikinguru gde je ujedno završavao i trenerske licence. Tokom karijere je vodio i kadetsku ekipu Vikingura, a ti momci su prošle sezone bili prvaci Islanda. Vodio je i prvi tim Vikingura i u svojoj drugoj sezoni ako se sećam je igrao kvalifikacije za Ligu Evrope. Rival im je bio Maribor. Otišao je kasnije u Švedsku u Mijalbi i za dve godine ga je uveo u elitni rang takmičenja. Na poziv Dejana Stankovića je došao kao pomoćnik u Crvenu zvezdu gde je bio godinu i po dana. Posle je samostalno radio u Hamarbiju i do pre mesec dana u Malmeu – počeo je razgovor za MaxBet radio, Dragan Milojević.

FOTO: FK Crvena zvezda

 

Opisao je otac Miloša Milojevića petak kada ga je sin pozvao i saopštio mu da preuzima Crvenu zvezdu.

– Rekao mi je “Da li ćeš mi čestitati ili ćeš da se ljutiš”. Čestitao sam mu, ja sam navijač Zvezde, normalno da sam bio za to da preuzme Crvenu zvezdu. Bilo mi je drago. Ponosan sam otac zbog toga kako i šta radi, on zna svoje muke i probleme, pa ćemo da vidimo šta dalje – iskren je bio otac Miloša Milojevića.

Svestan je otac Dragan da neće moći puno da viđa sina, iako se vratio u Srbiju.

– Da budem iskren više smo se viđali kada je bio u Švedskoj nego kada je bio pomoćnik u Zvezdi. Kada sam dolazio u Beograd kada je bio pomoćnik Dejana Stankovića vidimo se na deset minuta, iako sam ja u stanu bio dan-dva pa se vratim za Knjaževac. Sada će da bude još gore. Kad je bio u Švedskoj odem kod njega mesec dana i tu smo – zaključio je Dragan Milojević za Maksbet.

BONUS VIDEO: OD SRBIJE ZA RUSIJU: Navijači Crvene zvezde - u čast ubijene Darije Dugine

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini