ZATO JE LUKA JOVIĆ "MORAO" DA ODE IZ REALA: Gala-veče UEFA je sve otkrilo

Novosti online

25. 08. 2022. u 19:28

LUKA Jović je ovog leta napustio Real Madrid, u kome nije dobio dovoljnu šansu, a danas je i ozvaničeno - zašto je u slavnom klubu Srbin "igrao na kašičicu".

ЗАТО ЈЕ ЛУКА ЈОВИЋ МОРАО ДА ОДЕ ИЗ РЕАЛА: Гала-вече УЕФА је све открило

FOTO: Tanjug/AP

To "ozvaničenje" je stiglo u vidu UEFA nagrade za najboljeg fudbalera u Evropi u sezoni 2021/2022, a priznanje je dobio Karim Benzema, napadač Reala.

Sjajni špic je sa pravom postao laureat - dao je 27 golova u španskom prvenstvu, s Francuskom je osvojio Ligu Nacija, a posebno je briljirao u Ligi šampiona.

Dao je čak 15 golova u minuloj sezoni elitnog nadmetanja, od čega 10 u nokaut fazi, na putu ka tituli evropskog klupskog prvaka.

Imajući u vidu da, godinama već, i kod prethodnog trenera, Zinedina Zidana, i kod Karla Anćelotija, Real igra samo s jednim napadačem u formaciji, potpuno je jasno zašto je Luka Jović "morao" da ode - u suprotnom, i dalje bi samo "grejao klupu" najboljem fudbaleru u Evropi. Najboljem prema UEFA žiriju, ali i prema mnogim drugima koji su gledali sezonu za nama.

U ženskoj konkurenciji, za najbolju je proglašena Aleksija Puteljas iz Barselone, za naj-trenera je izabran pomenuti Realov stručnjak Karlo Anćeloti, koji je postao prvi strateg sa titulama u pet najjačih evropskih liga, a selektorka Engleskinja Sarina Vajgman je dobitnica te nagrade u konkurenciji dama.

Tzv. "Predsedničku nagradu UEFA" dobio je legendarni italijanski stručnjak Arigo Saki.

Bonus video: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri